Полагане на нова настилка на пътните платна на ул. Шишман

...
Полагане на нова настилка на пътните платна на ул. Шишман
Коментари Харесай

Ремонтират ул. Шишман и 6-ти септември в София

Полагане на нова настилка на пътните платна на ул. " Шишман " и ул. " 6-ти септември " в София стартира от 7 август.

Ще бъде демонтирана краткотрайната асфалтова настилка, сложена през 2021 година, когато е построена нова подземната инфраструктура по двете улици - водопроводи, канализация и топлопровод. Щ бъде направена нова пътна структура и ще се инсталират нови бетонови и гранитни павета на пътното платно и тротоарите. Ще бъдат построени и ново улично осветяване и отводнителна система. Предвижда се и в допълнение озеленяване.

От 7 август до 25 септември ще се работи в правата на ул. " Цар Шишман " от ул. " Ген. Паренсов " до ул. " Ген. Гурко ", в това число кръстовището с ул. " Юри Венелин ", и в сектора на ул. " 6-ти септември " от ул. " Иван Вазов " до ул. " Славянска ". Ще се работи предпочитано по тротоарите пред 133-то и 7-мо СУ, с цел да бъде обезпечен достъп до учебните заведения за началото на образователната година.

По време на строителните действия ще бъдат затворени за придвижване на коли правите от ул. " Цар Шишман " сред ул. " Ген. Паренсов " и ул. " Ген. Гурко ", в това число кръстовището с ул. " Юри Венелин " и от ул. " 6-ти септември " сред ул. " Иван Вазов " и ул. " Славянска ". В тези сектори пешеходците ще могат да минават по тротоарите. След полагане на настилката на пътните платна ще стартира построяването на нови тротоари, като тогава пешеходното придвижване ще се прави по новоизграденото пътно платно.

За времето на строително-ремонтните работи живеещите в региона ще могат да паркират колите си в подзона 4 и в подзона 5.

Въвежда се и краткотрайна организация на придвижването.

От 7 август до 25 септември 2022 година (включително) се не разрешават влизането, престоят и паркирането на транспортни средства по ул. " Цар Иван Шишман " в сектора сред ул. " Ген. Паренсов " и ул. " Ген. Гурко " и по ул. " 6-ти септември " в правата от ул. " Славянска " до ул. " Иван Вазов ".

Забраняват се също влизането, престоят и паркирането на транспортни средства по ул. " Юрий Венелин " сред и бул. " Васил Левски " и ул. " Цар Иван Шишман " с изключение ьа притежаващите стикер за локално платено паркиране в подзона 4.

Подзона за платено локално паркиране 5 ще бъде отворена за водачите на коли, които до в този момент паркират в подзона 4 (според реда на локалното платено паркиране), за интервала на осъществяване на строително-монтажни работи по ул. " Цар Шишман ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР