Пол Пелоси, съпругът на председателя на Камарата на представителите на

...
Пол Пелоси, съпругът на председателя на Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Съпругът на Нанси Пелоси Пол се възстановява от операция, след като беше атакуван с чук

Пол Пелоси, брачният партньор на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, се възвръща от интервенция, откакто беше атакуван с чук в дома на двойката в Сан Франциско. 82-годишният Пелоси e със строшен череп и фрактури по ръцете, опериран е и лекарите чакат цялостното му възобновяване.

Нападението провокира опасения за политическо принуждение в навечерието на междинните избори на 8 ноември, написа Би Би Си. Твърди се, че обвиненият - 42-годишният Дейвид Депапе - е желал да беседва с госпожа Пелоси. Според информация на Асошиейтед прес нападателят е крещял: „ Къде е Нанси? Къде е Нанси? ”.

Депап е упрекнат в опит за ликвидиране, нахлуване със смъртоносно оръжие, малтретиране на възрастни хора и други закононарушения, споделиха от полицията. Мотивите му не са известни, само че има престъпно досие.

Нападението беше коментирано от президента Байдън по време на предизборна изява във Филаделфия.

„ Това е подло. Това няма място в Америка. Има прекалено много принуждение, политическо принуждение, прекалено много ненавист, гняв. И какво ни кара да мислим, че една партия може да приказва за откраднати избори, да ги назова машинация, всичко това са куп неистини, само че те въздействат на по-лековерните хора. Какво ни кара да мислим, че това няма да разяде политическия климат. Стига! Достатъчно - всеки умишлен човек би трябвало да се изправи и недвусмислено да се разгласи против насилието в политиката, без значение от убежденията си ”, съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР