Покупката на Twitter излезе солено на акционерите на Tesla -

...
Покупката на Twitter излезе солено на акционерите на Tesla -
Коментари Харесай

Акциите на Tesla паднаха с 12,2% след сделката за Twitter

Покупката на Twitter излезе солено на акционерите на Tesla - главната компания на Илон Мъск, която загуби 12,2% от цената си на борсата нощес, или над 125 милиарда $.

Макар част от загубите да са свързани с дребен спад на цялата фондова борса през вчерашния ден, безспорно загубата е и в резултат на договорката за Twitter, която бордът на шефовете през вчерашния ден утвърди. Мъск разгласи, че е подготвен да заплати 44 милиарда $ за обичаната си обществена платформа, седмици откакто се опита да вземе някакъв надзор с по-малък дял.

Това има неотложен резултат върху Tesla, главния източник на богаството на Мъск. Причината - милиардерът разгласи, че ще разчита на банките за над половината от парите за договорката, само че че ще покрие 21 милиарда от нея самичък. Как ще стане това, не е ясно, само че продажба на част от акциите на Tesla или използването им като гаранция за заем е един от очевидните разновидности.

В допълнение акционерите се тормозят и от следствията за Tesla от страна на Китай. Платформата Twitter не е в положителни връзки с Поднебесната империя, а 25% от продажбите и 50% от производството на Tesla е точно там.

Налице е и рискът Мъск да бъде порядъчно заплеснат от новия си план. Досега обичаната му SpaceX отнемаше време от Tesla, само че галактическата компания най-малко има контракти с НАСА и американското държавно управление, а Twitter към този момент две години е на загуба.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР