Покритите с дъски витрини на големите парижки магазини Галери Лафайет

...
Покритите с дъски витрини на големите парижки магазини Галери Лафайет
Коментари Харесай

Парижките булеварди са пусти, а ограничителните мерки се отразяват на коледното пазаруване

Покритите с дъски витрини на огромните парижки магазини Галери Лафайет (Galeries Lafayette) и Прентан (Printemps) свидетелстват за резултата от ограничаващите ограничения против COVID-19 във френската столица, осведоми Ройтерс.

В нормално натоварения уикенд на коледно извършване на покупки, едвам шепа хора могат да се видят на бул. " Осман ", където се намират фамозните първокласни магазини.

" Тъжно е. Стоим пред Галери Лафайет и всичко е затворено ", акцентира жена на име Еманюел Тижер. Според нея даже поставените по витрините светлини не основават чувство за коледния дух.

По силата на ограничаващите ограничения, въведени в края на октомври във френската столица и огромните градове, хората би трябвало да си стоят вкъщи, в случай че не отиват да си купят храна и съществени артикули или да поспортуват за едни час.

Франция е на седмо място в света по разпространяване на COVID-19, с близо 44 000 смъртни случая. Правителството разгласи, че може да продължи ограничаващите ограничения и след оповестения краен период, 1 декември, в случай че броят на инфектираните не намалее.

Президентът Еманюел Макрон уточни през днешния ден в Туитър, че " битката против епидемията включва всички нас, а идващите няколко дни ще бъдат решаващи ".

Някои от хората по парижките булеварди се надяват ограниченията да бъдат смекчени по време на коледните празници.

" Мисля, че магазините ще отворят една или две седмици преди този момент и ще можем тогава да си напазаруваме за Коледа ", посочи французинът Емерик Льонен пред кореспондент на Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР