Покрай всички ужасяващи пътни инциденти от изминалите дни, които пристигаха

...
Покрай всички ужасяващи пътни инциденти от изминалите дни, които пристигаха
Коментари Харесай

Внимание! Дрогирана арогантност в джип

Покрай всички ужасяващи пътни произшествия от миналите дни, които пристигаха като стряскащи вести една след друга, изключително възмутим и индикативен е казусът на 20-годишната танцьорка от Пловдив, която пияна и дрогирана потроши 10 паркирани коли, и по-късно избяга.
Габриела Медарова е имала едвам 2-годишен стаж като водач . Въпреки това се е чувствала задоволително уверена да се придвижва с голям джип, естествено " BMW X5 " . Естествено, тъй като типажът на младите дами и мъже, ръководещи сходни машини, е станал нарицателен по българските пътища.
Всеки умел водач ще ви каже, че вниманието му се изостря изключително, когато види шофьор/ка под 30-годишна възраст зад избрани марки джипове. Подобни хора е ясно, че за нежните си 20 години мъчно биха придобили задоволителен професионален триумф, с цел да се снабдят с въпросното страшилище на 4 колела сами. И заради тази причина, постоянно не осъзнават риска, който поемат.
Проблемът не е, че Габриела Медарова е танцьорка в нощен клуб, а обществените мрежи изобилстват с нейни фотоси в " гангстерски " жанр. Проблемът е, че в ръцете й попада, както се изрази Ангел Джамбазки, " оръжие за всеобщо поразяване ", към което тя няма никаква отговорност.
Мисълта, че няма проблем да се качиш на колата си пийнал и дрогиран е освен това от безнаказаност, която демонстрират от ден на ден водачи у нас. Подобно държание приказва за незаконна надменност, произлизаща от неналичието на почитание както към живота - личния и непознатия, по този начин и към закона.
По данни на полицията всяка година водачите, каращи дрогирани, се усилват от ден на ден. За алкохола към този момент никой не се изненадва - за мнозина е въпрос на чест да потвърдят, че могат да седнат зад кормилото след няколко бири/ракии/уискита, тъй като " нищо им няма ".
В допълнение с арогантността, финансовите благоприятни условия, възприятието за недостижимост и неналичието на опит, казусът на Медарова става изключително индикативен и образецът, който ще бъде даден с него, е от голяма важност. Защото на следващия ден други 20- и 30-годишни ще се качат по джиповете си, ще пият и ще пушат трева, и ще си играят с живота на другите.
Министерство на вътрешните работи може да вземе ограничения, с цел да покаже, че тази логика на психиката на пътя е неприемлива. Защото при персоналната безнаказаност рискът е самостоятелен. При груповата обаче рискуваме всички.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР