Покрай странната история с ръководството на пловдивския Ботев и хаосът

...
Покрай странната история с ръководството на пловдивския Ботев и хаосът
Коментари Харесай

Опасни връзки: какво е общото между Крумовград и Ботев Пловдив

Покрай странната история с управлението на пловдивския " Ботев " и хаосът в царството на Антон Зингаревич (), един значим въпрос няма явен отговор. Каква е връзката сред новака в Първа лига ФК " Крумовград " и ПФК " Ботев Пловдив "?

Формално, няма. Според публични изказвания на техни представители сред двата тима няма нищо общо, само че клубовете, които тази година са в една и съща Ефбет лига, наподобяват тясно свързани по редица инцидентни условия.

Последният огромен скандал в " Ботев " в действителност, стартира след загубата от " Крумовград " с 1:2 през август. Тогава един от главните спонсори и на двата тима - пловдивската група ПИМК, разгласи че стопира финансовата помощ за " Крумовград ". В прочувствено изявление шефът ѝ Илиян Филипов, който е и строител на стадиона на " Ботев " разгласи, че " с бюджет от 200 хиляди лева на месец съумях да реализира резултатите, които виждате ", имайки поради родопския тим.

Не стана ясно за какво се отдръпва: решението е било взето малко по-рано, само че оповестяването му стана тъкмо откакто почитателите на стадиона в Пловдив го нападнаха поради демонстрираното на терена.
Реклама
" Крумовград " в действителност, наподобява като по-добрата версия на футболен тим. Той сега е на 5-о място в класирането, до момента в който " Ботев " е едвам 11 и победи първенеца " Лудогорец ".

ПИМК обаче надалеч не са единствената връзка сред двата тима.

Футболният тим " Крумовград " е учреден през 1925 година под името " Левски Крумовград " като в цялата си история се подвизава в ниските дивизии на родното състезание. За известно време той стопира да съществува до 2005 година, когато е възроден под името футболен клуб " Левски - 2005 ". Неговите създатели тогава са петима локални политици и предприемачи, свързани с Движение за права и свободи. В средата на юли месец 2019 година футболен клуб " Васил Левски -2005 " се преименува на ФК " Крумовград ".

След реорганизацията управителният съвет резервира своята форма на ръководство от пет индивида, а едно от лицата в началото продължава да е част от групата - Фейми Руфат. Сега екипът се състой от Басри Саров, Асен Тюрдиев, Кирчо Кирчев, Стефан Генов и Синан Мустафа. Главна роля в ръководството заема Саров, който има компаниите " Ван лайф " за търговия на кемпери и произведения свързани с кемпери, и " Тешка сокер мениджмънт " за спортно-мениджърска активност. Асен Тюрдиев пък е някогашен кандидат-кмет на ГЕРБ за Крумовград от 2011 година, а в настоящия мандат е общински консултант и зам. ръководител на комисията по бюджет, финанси и икономическа политика.
Реклама
С оглавяването на пловдивския тим от съветското управление в лицето на Антон Зингаревич и Александър Ослан, стартира да се вижда и по-голяма непосредственост сред " Крумовград " и " Ботев ". Директно след неговото освобождение от длъжността основен треньор в " Ботев " Неманя Милянович е назначен безусловно на идващия ден на същата позиция в " Крумовград ". По сходен метод, незабавно след освобождението му като пълномощник, Асен Караславов отиде в " Крумовград " на същата позиция.

Бившият изпълнителен шеф на " Ботев " Даниел Серехидо твърди, че кръг към Ослан работи за това родопският тим да играе ролята на спътник - нещо, което регламентът не разрешава, в случай че двата тима са в една и съща лига.

" След като напуснах " Ботев " тези хора ме поканиха да вземам участие в ръководството на " Крумовград " и работих там до края на сезона 21-22, само че видях накъде са се запътили нещата и напуснах. Асен Караславов пък работеше импровизирано като пълномощник и на " Крумовград ", до момента в който беше подобен публично за " Ботев Пловдив ", твърди Серехидо.

През сезон 2022/23 в " Крумовград " чартърен дойдоха 7 футболисти от втория тим на " Ботев " Пловдив.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР