Покрай празниците отново ще има опити на търговци за нелоялни

...
Покрай празниците отново ще има опити на търговци за нелоялни
Коментари Харесай

Шефът на КЗП разкри за какви шашми да следим по празниците


Покрай празниците още веднъж ще има опити на търговци за нелоялни търговски практики. Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов в ефира на bTV. „ Хората би трябвало да знаят, че в този интервал към празниците ще има опити на търговци да ги излъгват - с подправени понижения, с изкуствени промоции, с това, че сякаш ви подаряват нещо към това, което купувате, а в действителност плащате повече, с това да ви привлекат в комерсиалния обект с някаква шумна реклама за евтини елхички да вземем за пример, а по-късно се оказва, че такива не са налични и вие си купувате нещо друго на по-висока цена.

Това са главните опасности “, изясни той и посочи, че в онлайн средата също съществуват нелоялни търговски практики. „ В момента, в който настава интервалът на дейното извършване на покупки, търговецът внезапно подвига цената на избрани артикули, с цел да може на идващия ден да анонсира едно „ понижение “ от тази цена, а понижението в действителност би трябвало да бъде от цената, на която стоката се е продавала най-малко един месец преди този момент “, сподели Маргаритов. По думите му, когато пазарят онлайн, потребителите би трябвало да знаят, че постоянно имат право да откажат покупката, в случай че тя не пристигна в избрания за доставка период, или да върнат стоката в период от 14 дни.

„ Това е най-динамичният терен, тъй като хората непрекъснато пазарят и статистиката демонстрира, че през 2017 година са се нараснали с 20% онлайн магазините на български търговци “, сподели още Маргаритов. Той посочи, че КЗП следи интензивно комерсиалната мрежа, онлайн пространството и коледните пазари. „ Предстои да създадем инспекции и на ски пистите, с цел да можем да подсигуряваме на потребителите едно умерено изкарване на зимния туристически сезон “, изясни той.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР