Покрай пандемията около COVID-19 хората искат да живеят на места

...
Покрай пандемията около COVID-19 хората искат да живеят на места
Коментари Харесай

Бъдещето за Пловдив: Сградите растат във височина и стават в...

Покрай пандемията към COVID-19 хората желаят да живеят тук-там с чист въздух

Малко хора имат шанса да живеят покрай паркове, градини или други зелени пространства - този запас е изключително скъп в наши дни, само че местата за строителство в такива региони е лимитирано. Затова бъдещето е във високи здания, построени по този начин, че за климатизацията им да се харчи все по-малко сила.

Темата за все по-бързото замърсяване на въздуха в Пловдив от дълго време е на дневен ред. И ще провокира разнообразни полемики. Ето за какво клиентите търсят да закупят парцел в квартали с повече зеленина. Или избират къщата на село.

Какви други разновидности имат новодомците?

Новите жилища от ден на ден се приближават до концепцията за природосъобразен метод на живот. Устойчиви и зелени здания или комплекси от затворен вид - това е бъдещето, споделят пловдивски архитекти, които все по-често работят по новите екоконцепции. Покрай пандемията към COVID-19 доста хора по света са сменили жилищата си, регистрират анализаторите на пазара. Защото модерният човек желае да живее тук-там с чист въздух. Тенденцията към този момент е настояща и у нас. И плановете към този момент се създават по този начин, че да се оправят с потребностите на хората след COVID-19. Целта е не да наливаме бетон, а да осигурим една по-здравословна среда, с повече шир за хората и по-добро ръководство на замърсяването. Единният вид е

бизнесмените да заложат на високите здания.

Високите здания на всички места по света са знак на авторитет, само че също така те са скъпи недвижими парцели. Имат място в градската среда и въпрос на време е да стартират да се появяват и в Пловдив - един бързо разрастващ се център със своите индустриални зони. Днес границите на града се усилват с всеки минал ден заради растящата миграция от по-малки обитаеми места. С всичко това обаче пораства и отговорността ни да смекчим отпечатъка на цивилизацията, т.е.

да понижим следствията от урбанизацията

и нездравословните въздействия върху природата от човешките действия. Заради удобствата и по-добрите благоприятни условия във връзка с опазване на здравето, обучение, просвета и развлечения хората желаят да живеят в огромните градове - факт. Там те имат благоприятни условия, само че когато новодошлите се реалокират, най-ефективният метод за намиране на пространство за тях и техния бизнес е по вертикала, т.е. във високите здания, показват анализатори на пазара. Така че бъдещето е във високото строителство. Разбира се, с директни и бързи връзки към транспортната и друга инфраструктура. Днес Πлoвдив e cpeд

нaй-динaмичнитe жилищни пaзapи в cтpaнaтa,

а актyaлизaциятa нa OУΠ имаше за цел да cъздaдe бaлaнcиpaнo пpocтpaнcтвeнo и тepитopиaлнo paзвитиe нa ocнoвнитe гpaдcки cиcтeми. Експертите споделят, че бъдещето на Пловдив е да стане еднороден град, без аграрни земи. Разпръснати най-вече в периферията, тези територии ще се застрояват по точни правила - постройките в тях ще са високи до 10 метра и със наложителното 40% озеленяване. Това значи, че градът ще търси други запаси като високото строителство.

Вертикални градини, стени или покриви

Това е втората ни опция да се преборим с мръсния въздух. Тя се следи в развитите страни, където се появяват цели квартали, изпълнени със зеленина. В тях особено се възнамерява засаждането на дървета и шубраци, оформят се зелени покриви и публични градини, където жителите даже могат да отглеждат своя лична храна. Зелените площи към жилищата, които обитаваме, имат безчет плюсове. Първо, те усъвършенстват качеството на въздуха от трафика в мощно нечистите ни градове. Освен това всеки парцел, ситуиран покрай парк, има капацитета да нараства през годините. Зелените площи оказват помощ да се управлява ерозията на почвите към застроените площи. Освен че са красиви за окото, растенията и дърветата са добър звукоизолатор от неприятния звук от колите и градския превоз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР