Покрай изборите в САЩ и последвалите вълнения на Кепитъл хил

...
Покрай изборите в САЩ и последвалите вълнения на Кепитъл хил
Коментари Харесай

Предприемач създава алтернатива на YouTube и Twitter, но без цензура

Покрай изборите в Съединени американски щати и последвалите безредици на Кепитъл хил обществената мрежа Twitter блокира хиляди профили. Същевременно платформата YouTube от години лишава правото на монетизиране на видеа, които не приканват към принуждение, само че съдържат исторически фрагменти или записи на огнестрелни оръжия.

В напълно недалечното бъдеще в интернет се чака да има опция на цензурата, налагана в двете платформи, откакто създателят и основен изпълнителен шеф на компанията за произвеждане на възглавници и постелки MyPillow Майк Линдел (на снимката) разгласи, че ще започва Vocal - опция на YouTube и Twitter, който ще бъде " безвредно място " за тези, които са " блокирани ", съобщи Zero Hedge.

" Няма повече да ви се постанова да ходите по черупки от яйца ", сподели самият Линдел, чийто профил в Twitter също е измежду блокираните. " Платформата е композиция сред YouTube и Twitter и сега не съществува сходно нещо. Журналистите ще могат да канят посетители и да приказват истината. "

Разбира се, Vocal не е създадена от през вчерашния ден, а работата по нея стартира още през 2017 година, а когато е подготвена, тя ще се конкурира със обществени мрежи като Parler и Gab. Възможно е в някой миг в конкуренцията да се включи и някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който оповести, че също може да започва своя обществена мрежа.

Това обаче, наподобява, не тревожи Линдел. " Смятам, че ще е ужасно да имаме повече от едно място, в което можем да споделяме истината ", сподели той. " Според мен моята платформа е ориентирана в по-голяма степен към инфлуенсърите - хора, които имат подкасти, радио и телевизионни станции, в които не могат да популяризират истината, тъй като другояче може да изгубят YouTube профила си, който в действителност е източникът им на приходи. "

За бизнесмена загуба на приходите не е нещо непознато. Компанията му за възглавници понесе удар в размер на 65 млн. $, откакто 22 търговски вериги прекратиха договорите си с нея, откакто Dominion Voting Systems заведе дело персонално против него, откакто Линдел качи видео, в което разисква евентуални операции на броенето на вота (видеото беше свалено от YouTube и Vimeo).

" Това, което идва в Съединени американски щати, е комунизъм и социализъм ", предизвестява той. " Те потискат свободата на словото и към този момент тук е извънредно. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР