Поклонниците на шоколада със сигурност ще се зарадват да научат,

...
Поклонниците на шоколада със сигурност ще се зарадват да научат,
Коментари Харесай

Яжте шоколад, за да имате здраво сърце

Поклонниците на шоколада сигурно ще се зарадват да научат, че обичаното им лакомство е потребно за сърцето, заяви Ай Ти Ви, базирайки се на обява в издание на Европейското сдружение по кардиология.
Резултатите от метаанализ, изработен от експерти от Съединени американски щати, демонстрира, че потреблението на шоколад повече от един път седмично е обвързвана с намален риск от коронарна болест на сърцето.
Изследователите от Медицинския лицей "Бейлър " в Хюстън, Тексас, са анализирали данните от изследвания от последните пет десетилетия, изследвайки връзката сред потреблението на шоколад и коронарната болест на сърцето (запушване на коронарните артерии). Анализът включва шест проучвания, обхванали общо 336 289 души, следени в продължение приблизително на девет години.
За посочения интервал 14 043 души са развили коронарна болест на сърцето, а 4667 са получили инфаркт (когато болестта прогресира и притокът на кръв към сърцето ненадейно спира).
В съпоставяне с потреблението на шоколад по-рядко от един път седмично, яденето на сладкото прелъщение повече от един път в седмицата се свързва с намаляване с осем % на риска от коронарна болест на сърцето.
"Шоколадът съдържа потребни за здравето на сърцето и кръвоносните съдове субстанции - флавоноиди, метилксантини, полифеноли, стеаринова киселина, които способстват за понижаване на възпалението и повишение на положителния холестерол ", споделя ръководителят на проучването доктор Чаякрит Кританавонг.
Специалистът отбелязва, че изследването не изследва дали избран тип шоколад е по-полезен и дали има съвършен размер на порцията.
"Шоколадът наподобява обещаващ за попречване на коронарна болест на сърцето, само че са нужни още проучвания, с цел да се дефинират целесъобразните тип и количество ", добавя откривателят.
Въпреки че на този стадий оптималната доза остава неразбираема, доктор Кританавонг насочва предизвестие против прекаляването с шоколад. "Умереното количество наподобява защищава артериите, само че и несъразмерното. Калориите, захарта, млякото и мазнините в комерсиално наличните артикули би трябвало да се имат поради, изключително от хора с диабет и затлъстяване ", споделя експертът Елена Христова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР