Поклонението пред тленните останки на легендарния бразилски футболист Пеле започна

...
Поклонението пред тленните останки на легендарния бразилски футболист Пеле започна
Коментари Харесай

Започна поклонението пред Пеле

Поклонението пред тленните остатъци на именития бразилски футболист Пеле стартира на стадион " Вила Белмиро " в Сантос. Множество почитатели чаках с часове, преди да отворят вратите на клубния стадион на Сантос - тимът, в който Краля на футбола прекарва огромна част от кариерата си.

Сред формалните посетители е президентът на ФИФА Джани Инфантино. През идващите 24 часа почитателите на иконата на бразилския футбол ще могат да си вземат последно довиждане с него, а в 10 часа сутринта локално време във вторник ковчегът ще бъде пренесен във отвесния гробищен парк " Некрополе Екуменика ", където Пеле ще бъде заровен пред стеснен кръг близки. Пеле персонално е закупил имот в гробището преди близо 20 години, като е избрал място на деветия етаж, защото татко му Дондиньо е играл с номер 9, оповестява локалното издание О Глобо.

" Градът скърби. Всички са тъжни, тъй като Пеле бе част от нашия живот. Сякаш загубихме член на фамилията ", споделя 87-годишният публицист Валтер Диас, който е бил непосредствен с Пеле.

" Мисля, че ще има доста хора на поклонението. Градът се приготвя, хората тук обичат Пеле, както и почитателите на Сантос, тъй като той изведе името на клуба по целия свят ", добавя Диас.

Едсон Арантес до Насименто - Пеле е роден на 23 октомври, 1940 година. Той започва професионалната си кариера на 15-годишна възраст със Сантос и дебютира за националния тим на Бразилия година по-късно. Участва на четири международни шампионати, печелейки три от тях - през 1958, 1962 и 1970 години, и поделя върха в реализаторската листа със 77 гола в 92 срещи. С екипа на Сантос той има 643 гола в 659 мача, извеждайки клуба до трофеите в Копа Либертадорес и Интерконтиненталната купа, през 1962 и 1963. В добавка, той има 10 трофеи на Паулиста и печели бразилската Серия А шест пъти.

През 1975 година той се връща след отдръпването си, с цел да подпише с Ню Йорк Космос, където печели Супер Боул през 1977. Той приключва кариерата си в същата година в показателен мач сред Космос и Сантос на " Джайънтс Стейдиъм ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР