Поклонението пред големия български писател академик Антон Дончев, който почина

...
Поклонението пред големия български писател академик Антон Дончев, който почина
Коментари Харесай

Прощаваме се с писателя Антон Дончев на 24 октомври

Поклонението пред огромния български публицист учен Антон Дончев, който умря на 20 октомври, ще се състои на 24 октомври, понеделник от 10 до 13 часа в Българската академия на науките, оповестяват от Българска академия на науките. Във фоайето ще бъде сложена книга за изявление на съболезнования в памет на създателя на " Време разделно ".

" С кончината на акад. Антон Дончев Българската академия на науките, българският народ и българската просвета изгубиха един от най-видните си представители и извънредно заслужен човек ", написа още в известието на Българска академия на науките във връзка загубата на огромния публицист.
От там напомнят, че през 2000 година Антон Дончев е определен за учен на Българската академия на науките. През годините акад. Дончев е получавал голям брой награди и оценки, сред които: премията за балканска литература „ Балканика “, медал „ Стара планина “ първа степен, Голямата премия на Софийския университет за литература и почетния знак на синя лента, Националната литературна премия „ Йордан Йовков “ за 2005 година, Доктор хонорис идея на УНИБИТ,  Орден „ Св. Св. Кирил и Методий “  – огърлие за значими достижения в културата и в чест на неговата 80-годишнина, Доктор хонорис идея на Бургаския свободен университет, Държавната премия „ Св. Паисий Хилендарски “ и други
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР