Показват специализирана техника пред общината утре Паметта на загиналите огнеборци

...
Показват специализирана техника пред общината утре Паметта на загиналите огнеборци
Коментари Харесай

Почитат паметта на загиналите огнеборци от Пловдив в Седмицата на пожарната безопасност

Показват профилирана техника пред общината на следващия ден
Паметта на починалите огнеборци от Пловдив ще бъде почетена на 13 септември в двора на Пожарната. Това е едно от събитията в Седмицата на пожарната сигурност, която стартира на следващия ден и ще продължи до 18 септември.

В рамките на самодейността ще има голям брой събития, отдадени на разпоредбите за безвредно държание при пожар и други произшествия. През тези седем дни в пожарните служби ще се състоят дни на отворените порти, демонстрации, образователни евакуации, беседи, исторически изложения, срещи с ветерани и разнообразни публични акции.

В 10 часа на следващия ден на площада пред община Пловдив ще бъдат спрени три огненочервени автомобила- за пожарогасене, избавителна активност и автомеханична стълба. Всички ще могат да ги прегледат, а по-смелите ще имат опция да изпитат бързата си реакция, гасейки ненадейно избуял огън. В самостоятелен ъгъл ще бъде изложена техника, употребена при произшествия, трусове, наводнения и произшествия с рискови субстанции. На въпросите и интереса на посетителите ще откликнат чиновници на Първа районна работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията - Пловдив и екипите на бранш „ Специализирани оперативни действия " на районната дирекция.

Актьорите от Държавен куклен спектакъл Пловдив ще изнесат на открита мобилна сцена театралната режисура „ Безопасна приказка “ от 11 часа пред общината. Със своите кукли – Рошковците, актьорите ще пресъздадат една поучителна история за това, по какъв начин да победим бедата.

На място ще се раздават и информационно-разяснителни материали, свързани с превантивните ограничения и вярното държание при пораждане на пожари, бедствия и изключителни обстановки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР