Показно разстреляният в София бизнесмен Петър Христов е споделял, че

...
Показно разстреляният в София бизнесмен Петър Христов е споделял, че
Коментари Харесай

Изследовател на МОСАД: Петър Христов разказа, че е бил в руския спецназ

Показно разстреляният в София предприемач Петър Христов е споделял, че „ кариерата ” му е почнала като част от съветския спецназ, където е бил с офицерски чин. Това описа пред БТВ проф. Михаел Бар-Зоар, публицист, някогашен народен представител в израелския Кнесет и откривател на МОСАД.

Той дефинира Христов като „ доста добър другар ” и добави, че е трябвало да му гостува при започване на тази година. Проф. Бар-Зоар описа за собствен диалог с него, състоял се в Париж в Деня на Холокоста. „ Петър ми описа за своето минало като офицер в спецназ в Русия. Той стартира своята кариера в Москва, в спецназа – това го чух за пръв път от него ”, описа професорът.

Христов му разказал по какъв начин живеел в Москва, взел участие в интервенции на спецназа, след това бил охранител на бар, купил бара: „ Той не беше човек, който търси да се хвали, след това разбрах, че с други хора не е приказвал за това ”.

Професорът беше безапелационен, че няма никакво пояснение за какво Петър Христов е бил погубен.

Това не е единствената му връзка с нашата страна. Роден в България, той е директен очевидец на спасяването на българските евреи. Определя двете години, прекарани в с. Горско Сливово като най-хубавите от живота си: „ Бях едно капризно хлапе от София, докараха ме там при селяните, същинските хора, животните, отнасяха се прекасно ”.

Той беше безапелационен, че „ всички пластове от българския народ ” са застанали зад идеята за избавяне на евреите. Това се е усетило дори в дейностите на профашисткото болшинство в Народното събрание: „ Те споделиха „ Ние обичаме Германия, съдружници сме, обаче не пипайте нашите евреи! ”.

Именно с издирването и ареста на един от основните виновници за Холокоста – Адолф Айхман, МОСАД след войната прави една от най-успешните си интервенции. До нея проф. Бар-Зоар слага и друга – ликвидирането на „ Черния септември ”, групировката, отвлякла и умъртвила израелски спортисти по време на олимпиадата в Мюнхен.

„ Понеже тези хора би трябвало да бъдат убити, тъй като имате разрешение да убивате, хората в МОСАД би трябвало да са най-моралните хора ”, безапелационен е професорът, който е бил биограф на Давид Бен Гурион и Шимон Перес.

Признава си, че е бил заинтригуван от информацията, че Централно разузнавателно управление на САЩ е превеждало на йорданския крал Хюсеин по 1 млн. $ всяка година в продължение на 20 година „ В тайния свят постоянно има изненади ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР