Показателите на смъртността при новия вариант на COVID-19 остават стабилни

...
Показателите на смъртността при новия вариант на COVID-19 остават стабилни
Коментари Харесай

Ханс Клуге: Смъртността от COVID остава висока в страните с ниско ваксинационно покритие |

" Показателите на смъртността при новия вид на COVID-19 остават постоянни и най-високи в страните с висока заболеваемост от COVID в комбиниране с по-ниски нива на имунизация ", заяви по време на онлайн конференция районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге, представен от Франс прес.

Той заяви, че СЗО е разтревожена от " мощния прилив " на Омикрон и прогнозира, че при актуалното движение на разпространяване до два месеца над 50% от европейците може да се заразят с новия вид.

" При този темп Институтът за здравни индикатори и оценки планува, че над 50 на 100 от популацията на района ще се болести с Омикрон до 6-8 седмици ", сподели Клуге.

Той акцентира, че този вид демонстрира разновидности, които " му дават опция да се закрепва по-лесно за човешките кафези, и могат да заразяват даже преболедували или имунизирани хора ".

Над 7 милиона случая на ковид са били регистрирани в Европа през първата седмица на новата година, обърна внимание Клуге, представен от ТАСС. Той добави, че Омикрон бързо е станал преобладаващият вид в Западна Европа и " в този момент се популяризира на Балканите ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР