Поканихме преговорен екип на двата синдиката Подкрепа и КНСБ след

...
Поканихме преговорен екип на двата синдиката Подкрепа и КНСБ след
Коментари Харесай

Терзиев чул синдикатите, обеща мерки за заплащането на училищните лекари

Поканихме преговорен екип на двата синдиката " Подкрепа " и КНСБ след провелия се през днешния ден митинг, тъй като грижата за децата на София е значима за нас освен на думи. Всички работещи в областта на детската грижа би трябвало да знаят едно: разбираме ви.

Това написа столичният кмет Васил Терзиев във " Facebook " във връзка на протеста на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ и на Медицинска федерация " Подкрепа ", който се организира във вторник пред постройката на Столичната община.

Двете федерации упорстват за актуализиране на главните заплати, средства за работно облекло и компенсации при пенсиониране за работещите в системата на Детското и учебното опазване на здравето в София. Съответните суми са - от 1350 на 1890 лева, от 450 на 500 лева годишно и до 9 брутни месечни хонорари. Вчера столичният кмет се срещна с представители на двата синдиката, на която беше контрактувано нарастване от 100 лв. на месечните хонорари на заетите в бранша. 

Справедливото равнище на възнаграждение е доста значимо. Работим по решаването и на този проблем, написа Терзиев във връзка на настояванията. Както самите представители на синдикатите ни споделят още през вчерашния ден - казусът със заплащането е преднамерено неглижиран близо 10 години . За да намираме решения на който и да е от наследените проблеми в града, това би трябвало да се случва в градивен и цивилизован диалог.

Финансирането на възнагражденията на експертите в бранша на детското опазване на здравето се случва през държавния, не през общинския бюджет. Всяко говорене, че общината би трябвало да финансира целево, а не през държавния бюджет, е на ниска цена и безконтролен популизъм. Затова ще изработим обща рамка за претенции пред страната, прецизира той.

Начертахме и ограничения, по които ще работим дружно и ще доразвием в работни срещи, които не престават идната седмица - ангажимент, който поехме още през вчерашния ден. Заедно ще създадем съответен проект за деяние, който да подтиква привличането на повече млади фрагменти и обективни условия на труд, написа още столичният кмет.  
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР