Поканата да се кандидатирам за кмет на София дойде от

...
Поканата да се кандидатирам за кмет на София дойде от
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Сега е времето на безпринципни сглобки

Поканата да се кандидатирам за кмет на София пристигна от БСП-София и " Левицата ". Няколко месеца обмислях предлагането. През април ме поканиха за пръв път на подобен диалог, от този момент обсъждаме какъв брой е уместно да се направи. Проведох диалози с мои съидейници и взех решение, че това е времето да се включа в тази битка. 

Това разяснява претендентът за кмет на София Ваня Григорова по Нова. 

„ Реших да се впусна в конкуренцията, тъй като считам, че когато през синдикални дейности не могат да се реализиран някои резултати, то би трябвало да създадем всичко допустимо и да вземем инструментите в свои ръце. Ситуацията сега е такава, че даже хора, които имат разлики, само че са от едната страна на барикадата, могат да намерят общите цели, които са по-важни от егото на някои представители на тези партии. В бъдещата коалиция се чака да има не по-малко от 10 партии и обединения. Сега е времето на безпринципни сглобки, когато се водят битки с предишното, с исторически дати, вместо да се води диалог за бъдещето. Тези, които задълбават в предишното, няма какво да предложат за бъдещето ", разяснява Григорова. 

На въпрос какви са връзките ѝ с ръководителят на Българска социалистическа партия, тя съобщи: " С Корнелия Нинова имахме диалог. Благодаря ѝ за отношението към моята кандидатура. Ние нямаме персонални връзки. Както съм подлагала на критика позиции на партията, по този начин и съм подкрепяла, когато са верни, добави претендентът за кмет на София. Подкрепихме предлагането на Българска социалистическа партия, че минималната работна заплата би трябвало да бъде 50% от междинната ". 

Григорова разяснява и вчерашното си изявление " с цел да има чист въздух, ще създадем ремонт на постройките, които блокират въздушния поток ". 

Вчера денят беше белязан от две събития - връщането на Васил Божков и ограждението на Паметника на Съветската войска. Говорейки за ремонт, това беше метафора.  Демонтаж на преградите пред въздушнуте потоци, които вентилират София. Това беше метафора и отпратка към демонтажа на паметника. По отношение на постройките има прбелм - от една страна презастрояването в София, от друга - решението да се строят големи бизнес здания, които пречат на вентилацията на София, изясни Григорова. 

Тя посочи, че става въпрос да не се строят доста високи здания, а не да се демонтират стартите. 

Тя още веднъж разяснява изявление на издигнатият от ПП-ДБ претендент за кмет Васил Терзиев, съгласно който " София би трябвало да бъде артикул, който е конкурентоспособен на европейския пазар ". Аз не считам, че родният ми град би трябвало да бъде обсъждан като сергия за долни дрехи, отговори Григорова. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР