Пожарникарите от Благоевград, които спасиха хората ог горящия блок в

...
Пожарникарите от Благоевград, които спасиха хората ог горящия блок в
Коментари Харесай

Пожарникарите от Благоевград, спасили живота на две бебета, станаха посланици на доброто

Пожарникарите от Благоевград, които избавиха хората ог горящия блок в града преди дни, в това число и дребни близначета, са първите за 2021 година “Посланици на положителното “ на Държавната организация за протекция на детето, оповестиха от ДАЗД.

Вечерта на 10 декември в централата им се получава сигнал за пожар в жилищен блок. Повече от три часа шест екипа пожарникари се борят с огнената буря.

Ситуацията е извънредно тежка, когато излиза наяве, че на осмия етаж измежду пламъците има близначета едвам на 38 дни. С риск за личния си живот пожарникарите се втурват по стълбите на блока, където към този момент съвсем нищо не се вижда, а дишането е невероятно. Но те съумяват да стигнат до бебетата.

Дават им личния си О2, мокрят пелените им и поради високите температури и ги извеждат от пожара. Благодарение на бързата реакция и професионализма на благоевградските пожарникари от огнения пъкъл са избавени 27 души , измежду които и шест деца.

„ Вие сте образец за положителното, за смелостта, за всичко, в което би трябвало да възпитаваме децата си, за всичко, което би трябвало да сме като общество. За мен като ръководител на Държавната организация за протекция на детето е изключителна чест да ви наградя и да ви благодаря за избавените детски животи, за избавените човешки ориси “, това сподели доктор Елеонора Лилова, която отиде персонално в РСПБЗН – Благоевград и връчи кристалната статуетка „ Посланик на положителното 2021 година “ на началника на пожарната гл. инсп. инж. Боян Кондуров.

Държавната Агенция за протекция на детето за трета поредна година ще отличи, ще покаже и ще опише за хората, които не са супер герои, само че трансформират ориси с добрината си, с професионализъм и с отдадеността си на значими дела. Те са нашите „ Посланик на положителното 2021 година “ 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР