Пожарникарите на испанския остров Тенерифе видяха признаци, че могат да

...
Пожарникарите на испанския остров Тенерифе видяха признаци, че могат да
Коментари Харесай

Пожарникарите в Тенерифе напредват в борбата срещу горските пожари

Пожарникарите на испанския остров Тенерифе видяха признаци, че могат да овладеят разразилия се горски пожар, защото през днешния ден той пламтя доста по-бавно, а температурите леко спаднаха, заяви ДПА.

Председателят на Общинския съвет на Тенерифе Педро Мартин съобщи, че огъня губи своята мощ и има вяра пламъците да бъдат сложени под надзор, заяви испанският вестник " Ел Диа ".

Докато пламъците се приближаваха до Ла Гуанча, спасителите от службата за изключителни обстановки на Тенерифе изтеглиха 585 поданици от града, както и от още четири общини в северната част на острова. Пожарите към този момент са унищожили над 2150 хектара в региона, демонстрират формалните данни от през вчерашния ден.

Туристите бяха предизвестени да заобикалят националния парк " Теиде ", защото пламъците се доближават към него.



Близо 150 екипа за битка с пожарите бяха ситуирани в региона, като през вчерашния ден бе маркиран прогрес в битката против пламъците, с помощта на по-високата мокрота и по-слабите ветрове на острова, ситуиран на към 300 км западно от крайбрежията на Африка и 1250 км югозападно от континентална Испания.

Високите температури се намаляват и ще доближат до към 30 градуса по Целзий, прецизира ДПА.

Пожарникарите, борещи се с други пожари в Испания, също са съумели да ги слагат под надзор или изцяло да ги потушат. Продължителната суша, извънредно топлото време и мощните ветрове са причина за основаването на удобни условия за горските пожари, счита испанската Държавна метеорологична организация.

Междувременно в континентална Испания жителите на Мурсия, Кордоба и Севиля през днешния ден бяха предизвестени, че температурите може да доближат до 43 градуса по Целзий.

2022 година за Испания е годината с най-опустошителни горските пожари откогато се води статистика, отбелязва организацията. През първите седем месеца на годината пламъците са унищожили към 200 000 хектара (2000 кв. км).

Източник: испанският вестник " Ел Диа " / ДПА
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР