Пожарникари, подкрепени от въздушни водни бомбардировачи, се бориха с пламъците,

...
Пожарникари, подкрепени от въздушни водни бомбардировачи, се бориха с пламъците,
Коментари Харесай

Продължава огненият ад в Гърция frognews.bg

Пожарникари, подкрепени от въздушни водни бомбардировачи, се бориха с пламъците, които още веднъж обгърнаха територии западно от Атина и провокираха всеобща евакуация на хора. 

На остров Родос управляващите изпратиха подкрепления за битка с пожар, избухнал в гъсто залесена планинска околност, и подредиха евакуацията на три села като защитна мярка. Най-големият фронт в този момент е пожарът на Родос, който към момента не се намира наоколо до обитаеми места, предават от организация " Роютерс ". 

Четири самолета, изпратени от Италия и Франция, се причислиха към напъните за гасене на пожара в сряда, оповестиха управляващите. Към екипите се включиха и огнеборци от Румъния, Полша и Словакия. Израел ще изпрати два противопожарни самолета в Гърция.

Пожарите са постоянно събитие в Гърция, само че по-горещите и по-сухи лета трансфораха Средиземно море в гореща точка на горски пожари през последните години.

Гръцката метеорологична работа предизвести за нараснал риск от пожари тази седмица, до момента в който страната се възвръща от първата огромна гореща вълна за лятото. Прогнозира се втора гореща вълна да стартира в четвъртък, като температурите надвишават 40 градуса по Целзий в някои региони и се повишават в допълнение в петък до най-много 44.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР