Пожарникари от Пета пожарна служба, както и служители на Четвърто

...
Пожарникари от Пета пожарна служба, както и служители на Четвърто
Коментари Харесай

Пожарникари и полицаи излязоха на протест за по-високи заплати

Пожарникари от Пета пожарна работа, както и чиновници на Четвърто и Шесто Районни ръководства в столицата, стачкуваха алегорично тази заран. Протестът бе с пуснати сигнални лампи на пожарни и патрулни коли , а главното му искане е за промени в плана за Бюджета за тази година, като в него бъде планувано най-малко 10% нарастване на главните заплати .

Подобен митинг има в няколко града на страната , като недоволството продължава и в четвъртък, само че ще се организира единствено в извънработно време.

Още на 2 юли синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи разгласи, че упорства за смяна в плана за Бюджет и залагане на най-малко 10% нарастване на главните заплати във ведомството, като още тогава от организацията оповестиха протестна подготвеност. Разчетите на финансовото ведомство не регистрират по никакъв метод неналичието на задоволително чиновници, което натоварва в допълнение работещите пожарникари и служители на реда, задълбочаващото се тежко софтуерно закъснение, неналичието на функционални униформи и редица други съществени проблеми, считат от синдикалната организация.

От синдиката на пожарникарите и спасителите „ Огнеборец ” също упорстват за увеличение на заплатите в плана на бюджет за Министерство на вътрешните работи за 2023 година с не по-малко от 15% и опазване на сумите за прехрана и финансови разноски за ведомството най-малко на равнищата от 2022 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР