Пожарът в завода за преработка на месо в село Войводиново

...
Пожарът в завода за преработка на месо в село Войводиново
Коментари Харесай

Пожарът в завода за месо в село Войводиново ще остави без работа 300 души

Пожарът в завода за преправка на месо в село Войводиново ще остави без прехранване близо 300 души. В завода няма синдикална организация, само че специалисти от КТ "Подкрепа " към този момент съветват служащите за техните права. Над 40 часа е лишило на огнеборците потушаването на пожара, зародил в завода за преправка на месо в село Войводиново. Все още има тлеещи сектори. Все още е мъчнопроходим достъпът до предприятието. Окръжната прокуратура стартира следствие дали пожарът е зародил съзнателно или вследствие на техническа щета.
Близо 300 души ще останат без работа след пожара. Според чиновниците на завода, случаят не е тенденциозен,а става въпрос за трагичен случай. Работници се надяват банките да оказват помощ на притежателя.
Вакрил Запрянов, който е чиновник в завода разяснява, че работодателят им не е просрочен и един ден заплащането, само че в този момент 300 души остават на улицата.
Лидерът на КТ "Подкрепа " в Пловдив Атанас Кръстев разяснява по случая, като съобщи, че несъмнено след тази покруса и липса на работни места, би трябвало да се пристъпи към процедура,засягащи трудови правни отношения на служащите. Важното за всички чиновници е,че има право да получат обезщетение, би трябвало и да подадат документи в бюрото по труда.Безспорно не е леко на работодателя, само че той би трябвало да вземе поради и проблематиката на тези хора. Кръстев разяснява, че хората са търсили помощ в бюрото по труда, а представители на управлението са съветвали някои от тях. Кръстев показа, че офисът на КТ "Подкрепа " е отворен за безвъзмездни съвещания и взаимно с бюрата по труда ще стартират процедура по търсене на работа за всички ощетени от пожара.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР