Пожарът в Пирин е овладян, все още един от тунелите

...
Пожарът в Пирин е овладян, все още един от тунелите
Коментари Харесай

Пожарът в Пирин е овладян, един тунел в Кресненското дефиле все още е без ток

Пожарът в Пирин е овладян, към момента един от тунелите в Кресненското дефиле е без ток, по тази причина водачите, които минават оттова би трябвало да карат деликатно. Движението на влаковете в сектора при кривия тунел по дефилето е спряно. Това се разбра от брифинг на вътрешния министър Валентин Радев, представен от БНР.

Все още има две огнища, като вътрешният министър се надява до края на деня или на следващия ден най-късно те да бъдат угасени.

Има и някои места без ток, само че до края на деня, това би трябвало да бъде поправено. " Работи се 20-киловолтовия далекопровод да бъде пуснат. Разбрах, че зареждането ще бъде пуснато в селата Сенокос и Мечкул. В Стара Кресна представители на ЧЕЗ минават по къщите, има някакъв проблем. До края на деня, надяваме се в обитаемоте места, през вчерашния ден обявихме, че хората се връщат, през днешния ден да се случи по този начин, че до тази вечер да имат ток ", съобщи още Радев.

Засегнатите площи от пожара са към 15 000 дка. Загубите, в случай че би трябвало да се залесява, са към 12 млн. лева

" На място работят хора от пет министерства. Според специалисти за четири дни да се обработи такова огромна повърхност и да се овладее пожарът е напряко мъжество. Обръщам внимание, че не сме завършили. Опасността остава ", добави вътрешният министър.

Междувременно от министерството на защитата оповестиха, че модулни групи от състава на Сухопътните войски -над 50 души - не престават да оказват помощ в гасенето на пожара в Кресненското дефиле.

Два хеликоптера Ми-17 от състава на Военно-въздушните сили са в подготвеност да се включат в преодоляването на огнената буря. В събота те участваха в потушаването на пожара.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР