Пожарът на българо-гръцката граница продължава да се разраства. 1200 декара

...
Пожарът на българо-гръцката граница продължава да се разраства. 1200 декара
Коментари Харесай

Пожарът на границата се разраства, 300 души се борят с огъня

Пожарът на българо-гръцката граница продължава да се разраства. 1200 декара са изгорели. Близо 300 огнеборци и доброволци вземат участие в гасенето.

Над хиляда пожара са зародили единствено за миналата седмица в страната. Горският пожар на южната ни граница избухна преди две седмици в Гърция. Няма заплаха за обитаемоте места.

Близо 300 души огнеборци и доброволци гасят пожара. Най-сериозна е ситуацията под връх Свети Илия. Все още не може да се каже за провалите на гората, която е обхваната, съобщи bulgaria on air.

" Горските чиновници споделят, че едвам на втората година може да се каже дали буковата гора е унищожена или не. Няма съществени масиви, които са наранени, само че за екологията виждате какъв брой пушек излезе в атмосферата - всички животинки долу ниско са наранени ", изясни шефът на националната пожарна комисар Николай Николов.

Продължава битката с огъня на полигон " Ново село " край Сливен. Пожарът е локализиран, само че работата по цялостното му потушаване продължава. Огънят към този момент е обхванал повърхност от над 500 декара. Опасенията са, че пламъците могат да стигнат до невзривени муниции в периметъра на военния полигон. Засега няма заплаха за околните обитаеми места.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР