Пожарът, който изпепели един от най-големите месокомбинати във Велико Търново

...
Пожарът, който изпепели един от най-големите месокомбинати във Велико Търново
Коментари Харесай

Четири пожарни дежурят край горелия месокомбинат в Търново

Пожарът, който изпепели един от най-големите месокомбинати във Велико Търново е изцяло премахнат. Това заяви комисар Красимир Кръстев, шеф на РД на ПБЗН във Велико Търново. Четири автомобила обаче ще дежурят в нощта против сряда, с цел да наблюдават да не зародят нови огнища – три от районната дирекция във Велико Търново и един профилиран автомобил от Районната работа на пожарната в Горна Оряховица, който мери запрашаването на въздуха в региона.

Въпреки, че вредите след огнената буря занапред ще се пресмятат, по груби сметки те ще възлязат на милиони левове. Разследващите работят по няколко версии, в това число и тази за тенденциозен палеж.
„ Веднага отидохме и видяхме, че е почнал пожара. На десетата минута пристигна пожарната и стартира гасенето, си напомня Дойчин Дойчев, който е охранител в предприятието. По думите му, пламъците обхванали стремително фабриката.

През целият ден във вторник и управлението на месокомбината и служащите отказваха да разясняват случилото се и версиите за пожара, който изпепели шест декара индустриална повърхност.

Въпреки гъстият пушек, който часове наред се разнасяше над Велико Търново, експертите са безапелационни, че няма замърсяване на въздуха и все още не престават непрекъснатите замервания.

„ Наши чиновници, които са химици и имат нужната инсталация, правиха замервания в региона на горящия месокомбинат. Параметрите, които бяха регистрирани демонстрират, че няма изменение от естествените граници“, разяснява комисар Красимир Кръстев.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, чака се незабавно откакто пожарните бъдат изтеглени да стартират и огледите на място.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР