Пожар взе две жертви рано тази сутрин в столицата, друг

...
Пожар взе две жертви рано тази сутрин в столицата, друг
Коментари Харесай

Локализираха пожара в центъра на София, който взе две жертви

Пожар взе две жертви рано тази заран в столицата, различен потърпевш е в болница с изгаряния. Огънят е горящ в жилищна кооперация на улица " Хан Аспарух " и бул. " Витоша ".

И сега на място има пожарникари, които не престават гасенето на огъня. Пожарът към този момент е локализиран, няма заплаха за хората в прилежащите здания.

Около 5:30 ч. тази заран жителите на кооперацията и хора от прилежащите здания се разсънват от пламъци. Две дами са починали, а мъж е в болница с 5% изгаряния. Други 15 души са евакуирани.

Съпругът на Мирена е един от първите, които подават сигнал за пожара към 112.

Като една факла от 3 етаж внезапно лумна безусловно покривът и там се разгоря, споделя Мирена.
Изгорели са към 200 квадратни метра от покрива.

По разпореждане на госпожа Фандъкова оказваме помощ на хората, които са потърпевшите жилища, в случай че има потребност от настаняване, в случай че има потребност от други дейности, сподели Красимир Димитров, шеф дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Следствен отдел към окръжна прокуратура.
Сградата е гредоред, което прави гасенето на пожара извънредно мъчно, признават огнеборците.

Всеки гредоред за пожарогасенето е най-отрицателното, най-лошият вид за пожарогасене. Тъй като при гредоред доста бързо се популяризират димните газове и също и огънят нагоре по идващите етажи, сподели гл. инсп. Емил Николов, шеф бранш " Пожарогасителна и избавителна активност ".

В момента, в който престане човек да налива там вода, 3 минути по-късно още веднъж отново поражда пламък, добавя Мирена Пенчева, свидетел.
Хората от околните офиси през днешния ден не съумяха да стигнат до работното си място.

Георги работи в прилежащата постройка и познава дамата, от чийто апартамент съгласно него е тръгнал пожарът.

Има проблеми дамата, които са чисто душевен, сподели Георги Богданов, изп. шеф на Национална мрежа за децата. Викаха постоянно, караха се фамилно, само че като цяло беше добродушна, тъй като хранеше котките, добавя той.
Експерти от общината ще създадат оглед на постройката, с цел да се откри дали тя е годна за обитаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР