Пожар в Египет: Най-малко 38 ранени при пожар в полицейски комплекс

...
Огромен пожар в полицейски комплекс в Египет е ранил най-малко
Коментари Харесай

Огромен пожар в полицейски комплекс в Египет е ранил най-малко 38 души, според спешните служби и местните медии.

Пожарникарите успяха да овладеят пожара в съоръжението в Исмаилия, а местните болници бяха поставени нащрек.

Видеоклипове, публикувани в социалните медии, показват сградата, обслужвана от войници 24 часа в денонощието, покрита с пламъци.

Причината за пожара е неизвестна и правителството не е коментирало.

Източници от гражданската защита казаха, че пожарът е причинил части от централата на Дирекцията за сигурност да се срине.

Министерството на здравеопазването на Египет е изпратило 50 линейки и два военни самолета до сградата, като най-малко 24 души са лекувани за задушаване, заедно с двама за изгаряния.

Има опасения, че броят на ранените може да е по-висок, като един египетски журналист съобщи, че поради размера на пожара може да има смъртни случаи.

Двама свидетели, които говориха с агенция Ройтерс, казаха, че пожарникарите първоначално са се борили да овладеят огъня, но местните медии казват, че след повече от три часа са го направили успяват да го задържат.

Смъртоносните пожари не са необичайни в Египет поради рядко спазването на противопожарните кодове и забавянето на времето за реагиране при спешни случаи. През август миналата година пожар, причинен от късо съединение, уби 41 души в църква в Кайро.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР