Пожар избухна в още една петролна рафинерия в Русия -

...
Пожар избухна в още една петролна рафинерия в Русия -
Коментари Харесай

Пожар избухна в още една руска петролна рафинерия

Пожар избухна в още една петролна рафинерия в Русия - този път в южната ѝ част.

Според информация в украински медии и видеоклипове, оповестени в обществените платформи, " Нефте Перегонний цех " в Славянск на Кубан, в Краснодарския край, е бил нападнат от минимум седем безпилотни летателни апарата.

⚡️ Ukraine has attacked the 6th Russian oil refinery with drones in a week: an oil refinery in Slavyansk-on-Kuban caught fire after a UAV attack.
— NEXTA (@nexta_tv)
В неделя сутринта управляващите на Краснодарския край оповестиха, че един човек е умрял след съмнение за сърдечен удар.

" Пожарът на територията на петролната рафинерия в Славянск към този момент е изцяло сподавен. По предварителна информация един човек е умрял по време на офанзивата с дрон, като първичната причина за гибелта е сърдечен удар ", твърди оперативният щаб на Краснодарския край в Telegram, представен от Kiev Post.

" Няма жертви в директен резултат от пожара, няма и опасност за обитаемото място ", се споделя още в обявата.

Руски медии упрекват Украйна за офанзивата.

През миналата седмица украинските сили направиха поредност от удари с дронове, ориентирани против съветската петролна промишленост. Украйна удари петролни рафинерии в Самара, Рязан, Калуга, Нижни Новгород и Ленинградска област.

Обектите, против които са ориентирани ударите, съставляват към 12% от потенциала на Русия за преправка на петрол, заяви Bloomberg.

В последния ден от президентския избор в Русия Москва упрекна Украйна, че с въздушни офанзиви се пробва да саботира изборите, които се чака да оставят президента Владимир Путин на власт за още шест години.

Путин упрекна Киев, че се пробва да осуети изборите със зачестилите си през последните няколко дни офанзиви с дронове - факт, за който се зарече, че ще има " наказване ".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски не разяснява украинските набези в нощното си видеообръщение в събота, само че благодари на военните си сили и разузнаването " за новите украински благоприятни условия за отдалечен обхват ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР