"Пожар е избухнал в триетажна сграда, държавна собственост, намираща се

...
"Пожар е избухнал в триетажна сграда, държавна собственост, намираща се
Коментари Харесай

Пожар избухна в триетажна сграда в Бургас

"Пожар е избухнал в триетажна постройка, държавна благосъстоятелност, намираща се на улица "Булаир " 5 в Бургас. Сигналът за пожара е подаден нощес към 20.50 часа ", заяви представителят на Областната дирекция на МВР-Бургас Цветелина Рандева.
На мястото идват две противопожарни коли с шестима огнеборци. Огънят е сподавен към 23 часа. Няколко часа по-късно, към 4.10 часа е получен още един сигнал за случай на същото място, където в началото идват двете противопожарни коли.
"Установено е, че горят трите етажа и покривът на постройката. На помощ на пожарникарите се отзовава още един противопожарен автомобил. Огнеборците съумяват да потушат пожара час и половина по-късно "обясни Рандева.
Тя сподели, че сега се разчиства и обезопасява мястото на случая. Следствено-оперативна група ще открива аргументите за пожара и цената на нанесените материални вреди.
"Най-вероятно запалването е породено по несъобразителност от бездомни хора. Имало е забележими следи от пребиваването им в постройката. Иззети са и видеозаписи от камери ", добави Рандева.
От години постройката на улица "Булаир " се разрушава. На 16 февруари от Областната администрация оповестиха, че подхващат дейности за търсене на собственик на изоставената държавна постройка, защото администрацията не разполага с финансов запас за осъществяването на ремонт и поддръжка на парцела.
Имотът съставлява терен с повърхност от 831 кв. м, като 230 кв. м са застроена повърхност. Сградата се състои от два независими обекта на три равнища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР