Пожар бушува на границата на областите Хасково и Стара Загора

...
Пожар бушува на границата на областите Хасково и Стара Загора
Коментари Харесай

Още един пожар пламна на границата на областите Хасково и Стара Загора

Пожар бушува на границата на областите Хасково и Стара Загора в региона на селата Полски градец, Светлина и Мъдрец, предаде БНТ

В гасенето се включи и хеликоптер с екипаж от 24-а авиобаза " Крумово " от състава на Военновъздушните сили. Със заповед на регионалния управител частично бедствено положение е оповестено за общините Гълъбово и Раднево.

" В момента обстановката е много напрегната. Приблизително към този момент 2 часа се развива този пожар, като са наранени широколистни гори. Всички налични 8 пожарни автомобила с наличните хора от ПБЗН-Стара Загора са на терен и работи хеликоптер повече от час. Все още няма заплаха за обитаемоте места ", сподели Иван Чолаков - регионален шеф на Стара Загора.

В област Стара Загора втори ден военнослужещите от 38-ми механизиран батальон от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада оказват помощ при потушаването на пожара в землището на село Пъстрово. Под управлението на капитан Герасим Златинов 20 военнослужещи не престават битката с огъня и оказват помощ на чиновниците на районен съд „ ПБЗН ” – Стара Загора.

В област Хасково 20 военнослужещи и 5 единици техника от 31-ви механизиран батальон също от състава на 2-ра механизирана бригада работят на 1 км североизточно от село Брягово, Община Хасково. Ръководител на групата е капитан Йонко Йонков, заместник-началник на щаба по огневата поддръжка на батальона. За момента пожарът е локализиран, като военнослужещите правят обход по периметъра и вършат просеки за недопускане разпространяването на огъня.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР