Поискали сме в края на юли месец среща с новото

...
Поискали сме в края на юли месец среща с новото
Коментари Харесай

Желязков: Искаме среща в Брюксел по плана за пакет „Мобилност”

Поискали сме в края на юли месец среща с новото председателството на Европейския парламент и транспортната комисия, в случай че към този миг имаме новоизбрани ръководители. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков по отношение на дейностите на страната ни по Пакета за подвижност I, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ В момента имаме институционална неустановеност във връзка с избора на ръководител на комисията, ръководител на европарламента, както и ръководител на транспортната комисия “, посочи Росен Желязков и добави, че е реализиран консенсус в националната позиция по връзки на метода на държавното управление, представителите ни в Екологичен потенциал и промишлеността.

Колкото по-скоро имаме ръководител на Екологичен потенциал, конструирана транспортна комисия, както и ясни имане на докладчиците по обособените досиета, толкоз по-добре, счита транспортният министър.

Росен Желязков бе безапелационен, че Българи още веднъж ще упорства да бъде прегледано на първо четене законодателното предложение по обособените досиета. „ В рамките на Съвета ще търсим поддръжката и на други страни, с които имаме сходни визии по обособените съставни елементи, като по този метод разтеглим кръга на групата на единомислещите.

От своя страна всички присъстващите евродепутати показаха поддръжката си.

„ Оказа се, че сме били прави от самото начало да желаеме отлагаме на Пакет подвижност за идващия мандат. Защо? Защото 2/3 от тези, които внесоха пакета, не са в този парламент. Това значи нови хора, с които да можем да беседваме и да реализираме повече, в сравнение с със старите. Шанс да има нов ръководител на комисията по превоз, който съблюдава разпоредбите и устава повече, в сравнение с остарелия. Имаме късмет да реализираме повече “, счита евродепутатът Андрей Новаков.

Той акцентира, че е от изключителна значимост постигнатото единодушие сред всички партии по тематиката, което я трансформира в национална задача. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР