Поисках от Ердоган разрешение България да бъде домакин на среща

...
Поисках от Ердоган разрешение България да бъде домакин на среща
Коментари Харесай

Ердоган даде съгласие София да е медиатор между ЕС и Турция, заяви Вежди Рашидов

Поисках от Ердоган позволение България да бъде хазаин на среща сред Европа и Турция. Той даде своето единодушие. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов след срещата си с турския президент в Истанбул. " Говорихме още по тематиката за запазване на културните полезности на територията на двете страни. Щом има държавно управление да бъдат подписани и нови контракти ", уточни Рашидов.
 
Помните при Бойко Борисов имахме общи съвещания на двете държавно управление, взимаха се общи решения, уточни той и добави: Сега като сме домакини на тези диалози за миграцията, ще седнем още веднъж на една маса и ще работим за консенсус.
 
Най-важното в този момент е, че се одобри България да е медиатор сред Европа и Турция. Все още обаче няма периоди и няма точна дата. Президентът Радев занимава за Бюксел на 8 и 9 януари за среща на върха, след което ще бъдат уговорени съответни дати, съобщи още Рашидов.
 
Президентът на Турция Ердоган одобри по обед ръководителя на българския парламент Вежди Рашидов, който е на тридневно публично посещаване в южната ни съседка по покана на ръководителя на Великото национално заседание Мустафа Шентоп. На срещата е участвала и ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.
 
Разговорът е почнал малко след 12.00 ч. и е траял близо час.  Обсъдени са въпроси за развиването на взаимоотношенията сред двете страни, както и проблемите, свързани с мигрантската рецесия.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР