Похитителите на кораба Руен са се предали и екипажът, сред

...
Похитителите на кораба Руен са се предали и екипажът, сред
Коментари Харесай

Похитителите на кораба „Руен“ са се предали и екипажът е освободен

Похитителите на кораба " Руен " са се предали и екипажът , измежду който има и седем българи, е бил освободен .

Новината бе доказана и от вицепремиера и външен министър Мария Габриел. " С помощта на индийските военноморски сили, екипажът на отвлечения на 14 декември 2023 година транспортен съд " Руен ", измежду които и седем български жители, беше освободен ", оповестиха от Министерство на външните работи.



Всички моряци са в положително здраве и сега се поставят старания за тяхното завръщане в България .
 
 Руен Българска телеграфна агенция

Българският товарен транспортен съд " Руен ", плаващ под малтийски байрак беше похитен през декември.

По-рано бе обявено, че транспортен съд на индийските военноморски сили е прехванал отвлечения " Руен " и е изискал от намиращите се на борда сомалийски пирати да се предадат, заяви представител на индийските Военноморски сили, представен от Ройтерс.

Пиратите са разкрили огън по военноморския транспортен съд в интернационалните води, добави представителят. Инцидентът се е случил през вчерашния ден.

Във Министерство на външните работи е бил извикан индийският дипломат в София, като външно министерство е отправило спомагателна молба към индийската страна за подпомагане и предприемане на всички вероятни дейности за запазване на живота и здравето на екипажа .

" Изказвам голяма признателност за съдействието на индийската страна в процеса по освобождение на българските моряци ", съобщи Мария Габриел.



Преди ден " Руен " беше видян да плава край крайбрежията на Сомалия . Британската компания за морска сигурност Ambrey изрази опасения, че плавателният съд може да бъде употребен за набези против търговски кораби, съобщи Ройтерс.
 
 Кораб Руен Българска телеграфна агенция
Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР