Погребението на кралица Елизабет Втора налага Лондон да организира най-голямата

...
Погребението на кралица Елизабет Втора налага Лондон да организира най-голямата
Коментари Харесай

Великобритания се готви за погребението на кралицата, Радев се поклони пред ковчега

Погребението на кралица Елизабет Втора постанова Лондон да провежда най-голямата интервенция в областта на сигурността, провеждана в миналото в английската столица, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Кметът Садик Хан сподели, че утрешната траурна гала съставлява невиждано предизвикателство за сигурността, защото стотици хиляди поданици и посетители на града ще изпълнят централните му елементи, а описът с публични лица включва 500 души, измежду които императори, крале, кралици, президенти, министър председатели и други водачи от целия свят.

" От десетилетия не е имало сходно скупчване на толкоз доста международни водачи на едно място ", съобщи Хан.

" Възможно е да има неприятни хора, които желаят да навредят на избрани персони или на някои от международните ни водачи, тъй че работим извънредно старателно с полицията, службите за сигурност и с още доста, доста други, с цел да подсигуряваме, че погребението ще протече допустимо най-гладко ", сподели кметът на английската столица.

Стюарт Кънди, върховен представител на лондонската полиция, сподели, че извънредно комплицираната полицейска интервенция е най-голямата по рода си в историята на Лондон и ще е по-трудна и от тази за олимпиадата през 2012 година

Утре английската столица ще бъде охранявана от над 10 000 служители на реда, като ще дойдат подкрепления от цяла Англия. Стотици доброволци от въоръжените сили ще извършват организационни функционалности по маршрута на погребалното шествие.

 Снимка: AP/БТА

Това обаче е единствено най-видимата част от интервенцията по сигурността, която се управлява от високотехнологичен център, ситуиран покрай моста " Ламбет " в региона на Народното събрание.

Уличната канализация и кошчетата за боклуци се ревизират и запечатват. Утре по покривите ще бъдат ситуирани полицейски наблюдаващи, по улиците ще се движат чиновници на реда с полицейски кучета, река Темза ще бъде охранявана от военнослужещи от флота, ще има и конна полиция.

 Снимка: AP/БТА

Междувременно държавните управници, измежду които и президентът Румен Радев, се поклониха пред тленните остатъци на английския монарх.

Българският държавен глава се подписа в книгата за съболезнования за Нейно величество, съобщи Българска национална телевизия.

" Кралица Елизабет Втора ръководи с достолепие и мощ на духа, трансформирайки се в резистентен знак на благородни добродетели в нашата турбулентна ера. Винаги ще оценявам надълбоко времето, прекарано с нея, благословена с мъдрост и способна да придвижва по изумителен метод уроците от предишното през съвремието ни към бъдещето. Дори в гибелта си Нейно Величество продължава да ни сплотява, освен нейните сънародници, които чакат с дни, с цел да отдадат респект на кралицата, само че също и целият свят - с всеобщото наличие на международни водачи тук за церемонията. ", съобщи президентът Румен Радев, откакто остави своя съболезнователен адрес.

(1) North Macedonian President Stevo Pendarovski, (2) President of Bulgaria Rumen Radev and his wife Desislava Radeva, (3) President of Trinidad and Tobago Paula-Mae Weekes, (4) President Jair Bolsonaro of Brazil pay their respects to Queen Elizabeth II at Westminster Hall.
— Princess of Wales News (@HRHPWales)

Сред държавните управници, които се простиха с кралицата, бяха също американският президент Джо Байдън и полският - Анджей Дуда.

 Снимка: AP/БТА

Първата дама на Украйна - брачната половинка на Зеленски Олена Зеленска, също се поклони пред ковчега на Елизабет Втора.

Почит отдаде и македонският президент Стево Пендаровски.

Еманюел Макрон и брачната половинка му също са в Лондон за погребението. 

 Снимка: AP/БТА

Принц Андрю е последният член на кралското семейство, който отдаде респект на майка си. Той посочи нейните " познания и безгранична мъдрост ".

Междувременно лондонските транспортни управляващи споделиха, че се приготвят за идването на към един милион души за държавното заравяне на кралица Елизабет Втора , съобщи Асошиейтед прес.

Началникът на транспортната работа Анди Байфорд съобщи, че след гибелта на кралицата на осми септември, публичният превоз в английската столица е почнал да обслужва " голям брой нови пасажери ", само че на следващия ден се чака пикът на натоварването, прибавя Българска телеграфна агенция.

В цялата страна ще бъдат предоставени 250 спомагателни услуги за напредване по железопътната мрежа. Според Питър Хенди, който е началник на английската железопътна компания " Нетуърк рейъл ", на следващия ден ще се реализира " най-голямата интервенция в публичния превоз от олимпийските игри през 2012 година насам ",

Сутринта летище " Хийтроу " ще анулира над 100 полета, с цел да не допусне звукът от прелитащи самолети да смущава погребалната работа в Уестминстърското абатство, както и полагането на ковчега ѝ в гроба в замъка Уиндзор.

 Снимка: AP/БТА

Летището в Западен Лондон заяви, че ограниченията ще обиден 15 % от плануваните 1200 полета.

Тази вечер, в 20 часа локално време, Обединеното кралство резервира минута безмълвие в памет на Нейно Величество. Хората са приканени да създадат това вкъщи, пред входа на жилището си, на улицата или на бдения и публични събития, съобщи Пи Ай Мидия/ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Началото на часа за размисъл ще бъде обещано със звъна на Биг Бен. Една минута по-късно, в 20,01 часа още един удар ще означи краят на часа безмълвие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР