Поговорката “Не наследяваме Земята от нашите предци, а я взимаме

...
Поговорката “Не наследяваме Земята от нашите предци, а я взимаме
Коментари Харесай

Устойчивият начин на живот е бъдещето: Направи първата крачка още днес с dm!

Поговорката “Не наследяваме Земята от нашите предшественици, а я взимаме назаем от децата си ” е една от мислите, които отекват в съзнанието дълго откакто я чуеш.

Защото е вярна и ще важи за всички генерации, които идват след нас. Понякога обезверено си задаваме въпроса “Какво мога да направя за подобен световен проблем? ”, а истината е, че за неговото разрешаване са нужни дребни стъпки от всеки един от нас. Ежедневните действия, които правим неизбежно оставят своя отпечатък върху планетата и точно поради това е значимо да стартираме да ги вършим осъзнато и с мисъл за бъдещето.

Достатъчно е да създадем първата крачка, залагайки на компании, които са вложили в своите артикули концепцията за устойчивия метод на живот. Точно такава е dm, която още при основаването си през 1973 година е замислена като компания, която поема обществена, културна и екологична отговорност.

Собствените марки на dm оферират огромно многообразие от артикули, които да оказват помощ на всеки от нас да води по-осъзнат метод на живот. Ето и кои са те: 

- alverde NATURKOSMETIK - натурална козметична марка от растителни съставки, която акцентира естествената хубост, по едно и също време с това грижейки се за природата. Продуктовата гама включва декоративна козметика и артикули за грижа и разчистване на разположение и тяло. Суровините, които влизат в състава на alverde NATURKOSMETIK са от следено биологично произвеждане, без минерални масла, синтетични аромати, оцветители и консерванти. Продуктите от серията са подобаващи за вегани и не се тестват върху животни. Голяма част от продуктите се създават в Германия, като опазването на естествените запаси и преработването са от главно значение.

- dmBio - dm предлага богат био подбор от 2000 продукта. Марката dmBio употребява първични материали от био стопанства и подсигурява високото качество на своите артикули посредством надзор на съставките и индустриалния развой. dmBio е синоним на вкусни био храни, поддържа биологичното земеделие и предлага общо 600 продукта. Те са вегетариански, а 75% от продуктите са напълно вегански.

- No Planet B - е първата " ъпсайклинг " марка на dm, която употребява над 90% съставки с естествен генезис, които са биологично разградими. Продуктите са вегански, а опаковките се създават от най-малко 70% рециклиран материал. Освен това No Planet B избавя неизползвани артикули като костилки от кайсии и маслинови листа. Изумително, нали?

- Pro Climate - продуктите от тази серия са с неутрално влияние върху околната среда. Това значи, че те се създават с допустимо най-нисък екологичен отпечатък. Любопитното тук е, че по време на производството, превоза и използването на продуктите от серията тяхното влияние върху климата, е минимално, а отделените количества C0 се компенсират да вземем за пример посредством планове за залесяване.



През 2021 година dm започва в България и специфична акция за стимулирането на резистентен метод на живот, която носи запаметяващото се име " Ще остана опаковка и в идващия си живот ". В рамките на дълготрайната самодейност dm събира пластмасови опаковки (които имат един от следните знаци на дъното или на гърба - HDPE (High-density polyethylene) / PE (Polyethylen) / PP (Polypropylen) или PET (Polyethylenterephthalat). Събраните опаковки се сортират и балират от Hamburger Recycling Bulgaria, а по-късно се транспортират до Германия, където се трансформират във първокачествен рециклат, който бива вложен в производството на нови опаковки на артикули от dm марките. Всеки би могъл да се включи в акцията, която се радва на огромен триумф и към края на месец април 2023 dm споделят, че имат събрани над 11 тона празни пластмасови опаковки.

Подготвили сме ви и образцов лист за извършване на покупки, който можетe да изпробвате още тази седмица - за един прелестен и в действителност резистентен метод на живот:

 

Твърдият шампоан е създаден взаимно с Техническия университет в Берлин, с цел да реализира допустимо най-хубав екологичен баланс. Подхранващата формула с мирис на зелена ябълка почиства нежно косата и ѝ придава натурален искра. 

 

Този душ гел съчетава деликатните аромати на роза с нотка жасмин и придава на кожата чувство за лекост и прохлада. Той е с pH неутрално за кожата, като я почиства усърдно, без да я изсушава. 

Дойде време да надникнем и в кухнята, за която сме ви подготвили два био продукта, които сигурно ще започнете да включвате в нормалния си лист за извършване на покупки.

Това са и био мляното кафе Klassik:

 



Сиропът от агаве е чудесна здравословна опция на захарта и може да се употребява за подслаждане на питиета, мюсли и сладки ястия. Сиропът може да се прибавя даже и към тесто.



Кафето на dmBio е от смлени Арабика зърна и е превъзходен вид за утринна ободряваща напитка, която можете да превърнете в предстоящ обред за старт на деня. Кафените зърна произлизат от предпазена биологична среда от високите планини на междинна и южна Америка и имат необикновен усет.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР