Поговорката моят дом е моята крепост не случайно се е

...
Поговорката моят дом е моята крепост не случайно се е
Коментари Харесай

Учени с шокиращо откритие за домовете ни, опасно е да...

Поговорката моят дом е моята цитадела не инцидентно се е появила. Човек се усеща най-добре в това негово място, където всичко е подредено и нагласено, съгласно неговия усет.

Учени обаче са повели опит, с цел да дефинират дали личният ни дом не крие някаква заплаха за здравето ни. Резултатите посочили, че в действителност има значение къде живее.  

Американски учени са разбрали на кой етаж е най-полезно да живеят хората. Оказа се, че животът на горните етажи оказва неподходящо влияние върху психическото здраве на човек. Според специалисти не би трябвало да се живее в пространства над третия етаж. Освен това, при положение на изключителна обстановка, даже и от прозореца на третия етаж можете да скочите, като ще получите минимални пострадвания.

Имайте поради, че животът на първия трети етаж е от изгода единствено в случай че жилищната постройка се намира е екологично чист регион. Но в случай че къщата се намира в регион със нечиста среда, на горните етажи въздухът ще бъде по-чист от приземните.

Основната причина, заради която специалистите не предлагат да живеете над третия етаж, е поради силата на магнитното поле. Колкото по-висок е апартаментът, толкоз по-слабо е полето, а това към този момент оказва неподходящо влияние върху сърдечно-съдовата, нервната и имунната система, защото те са изложени на по-големи натоварвания.

Също по този начин на горните етажи електрическите устройства създават повече електромагнитни талази заради натоварването им. От своя страна, електромагнитните талази засягат психическото здраве на човек, както и качеството на съня и настроението му. Експертите предлагат при възможност да се преместите в по-долните етажи или в независима къща.

източник: Zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР