Погледнаха се, но отново не си продумаха. Дебора Михайлова пристигна

...
Погледнаха се, но отново не си продумаха. Дебора Михайлова пристигна
Коментари Харесай

Дебора и Георги пак си срещнаха погледите в съда, делото пропадна

Погледнаха се, само че още веднъж не си продумаха. Дебора Михайлова дойде за следващото съвещание в пловдивския съд. През това време под стража докараха някогашния ѝ другар Георги Георгиев, който е пуснал още по-голяма брада в ареста.

Докато го конвоираха, момичето, което беше нарязано с макетно ножче, го изгледа тъжно с крайчеца на окото. Той също хвърли незадълбочен взор към нея и наведе глава.

Дело обаче няма да има, защото юристите на подсъдимия Петко Кънев и Валентин Димитров не пристигнаха. Двамата бранители са подали молби за отсрочване на съвещанието с разнообразни претекстове - единият бил служебно зает, за което е известил магистратите още на 6 март, а другият ненадейно се разболял.

Прокурорите и юристите на Дебора се съгласиха, че няма по какъв начин да бъде даден ход на процеса. " Ще ви апелирам да назначите длъжностен юрист от пловдивската гилдия, с цел да не изпадаме идващия път в сходна обстановка ", съобщи Симеон Даскалов, един от бранителите на момичето, предава 24 часа.

Съдия Десислава Порязова обаче одобри, че не става въпрос за шиканиране на процеса и реши, че към момента няма потребност да бъде издирван длъжностен юрист. И отсрочи делото за 17 април.

Михайлова отхвърли какъвто и да е коментар, преди да влезе в правосъдната зала. Георгиев също беше доведен, без да продума.

Случилото се с Дебора провокира редица митинги в поддръжка на жертвите на домашно принуждение предишното лято, когато се разбра, че са ѝ правени 400 шева, тъй като е било рязано 18 пъти с макетен нож. Косата на момичето беше обръсната, а носът му - строшен. Стигна се и до промени в закона.

На 26-годишния Георги Георгиев са повдигнати три обвинявания - за закана за ликвидиране, насила и двустепенна междинна телесна щета. Според прокуратурата от април до 25 юни м.г. той заплашил Дебора Михайлова, че ще я убие. На 26 юни остригал половината ѝ коса, като използвал за това мощ - блъснал 18-годишното момиче с пестник в лицето. В същия ден е породена и телесната щета. Черепномозъчната контузия на Дебора се показва в сбирка на кръв под паяжиновидната обвивка на мозъка, мозъчен оток и травма. Това довело до краткотрайна заплаха за живота на тийнейджърката. Заради нарязването с макетен нож пък била обезобразена огромна част от тялото ѝ.

Делото трябваше да се гледа от Районния съд в Стара Загора, само че откакто всички магистрати си направиха отказ, беше преместено в Пловдив с решение на Върховен касационен съд. Първоначално беше планувано за 14 февруари, само че тогава арбитър Десислава Порязова върна обвинителния акт на прокуратурата за преправяне.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР