Поетапно започва връщането на големите ученици в клас. От днес

...
Поетапно започва връщането на големите ученици в клас. От днес
Коментари Харесай

Близо 1200 ученици ще останат у дома по желание на родителите


Поетапно стартира връщането на огромните възпитаници в клас. От през днешния ден за две седмици присъствено ще се образоват 5,8 и 12 клас. Около 1200 са подадените заявки от родители децата им да продължат да учат отвкъщи, заяви просветителният министър Красимир Вълчев. Той посети тази заран Професионалната гимназия по превоз и енергетика „ Хенри Форд “ в София.

На този стадий към 2 400 са карантинираните деца и възпитаници в страната. Вълчев предизвести, че остава вид децата още веднъж да се върнат към отдалечено образование, в случай че заболеваемостта в страната тръгне нагоре. Засега обаче сходна мярка не се разисква.

По прнцип месеците февруари и март са рискови за вирусните болести. Няма по какъв начин обаче да спрем да живеем, учим и да се движим, акцентира министърът. По думите му поради образованието си заслужава да предприемем обмислен риск. Ако обстановката се утежни, ограниченията още веднъж ще се затегнат, увери Красимир Вълчев.

Всяко разхлабване на меркитеняма по какъв начин да не способства за разпространяването на болестта, подсети просветният министър. Ситуацията остава непредвидима, добави той. И посочи, че с времето мотивацията на учениците да учат в електронна среда отслабва.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР