Поели сме ангажимент до 2025 година да сме приключили с

...
Поели сме ангажимент до 2025 година да сме приключили с
Коментари Харесай

Регионалният министър разкри кога ще приключи строителството на магистралите "Струма" и "Хемус" и обясни какво се случва с програмата за саниране

Поели сме ангажимент до 2025 година да сме завършили с цялостното създаване на автомагистрала „ Хемус ”. Това заяви районният министър Николай Нанков. „ За трасето до разклона до Тетевен имаме план. 2018 г би трябвало да стартираме с действителното създаване. Участъкът Плевен-Ловеч сега се проектират. Ако процедурите минат без обжалване, през 2018 година можем да пристъпим към построяването на тези 50 км. В идващите 3 години автомагистралата би трябвало да задмине Ловеч. Планираме правата до Велико Търново да бъде подготвена 2021-2022 година”, сподели още Нанков пред bTV.

Що се отнася до строителството на другата автомагистрала, „ Струма”, той съобщи, че все още страните са се спрели на разновидността придвижването към Кулата да е по остарелия път, а към София – източно от дефилето. Тунелът по трасето отпада като вид, тъй като не е съгласуван.

Ще се употребяват много новаторски способи при строителството на това трасе. То ще минава по билото на планината. Ще има 5 пътни възела, две връзки. Грубо 18 км. ще е дължината”, добави той.

От думите му стана ясно още, че до 2023 година аутобанът би трябвало да е подготвен.

„ Програмата за саниране на стопира. 2018 година ще е още по-динамична, с още повече скелета по българските блокове. Минимум 1000 здания ще се санират”, изясни Нанков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР