Подводен дрон се включва в операция по издирването на 28-годишен

...
Подводен дрон се включва в операция по издирването на 28-годишен
Коментари Харесай

Подводен дрон ще издирва изчезнал турист на гръцкия полуостров Халкидики

Подводен дрон се включва в интервенция по издирването на 28-годишен екскурзиант от Северна Македония, който изчезна в събота, откакто беше отвеян от течението, до момента в който плувал с двама свои другари край плажа Мити в селището Посиди на полуостров Халкидики в Гърция, съобщи АНА-МПА.

Издирването, което към този момент остава безуспешно , е затруднено от мощните ветрове, достигащи пета степен по скалата на Бофорт.

Агенцията отбелязва, че дронът ще се включи в интервенцията, когато вятърът стихне , като прецизира, че камерата му има видимост до 100 метра дълбочина в периметър от 30 метра.

Местните медии оповестиха през вчерашния ден, че един от двамата избавени македонци е открит след 18 часа плуване в морето. Той бил видян от сърфист, който уведомил бреговата защита.  

Здравословното положение на двамата избавени туристи , които бяха отнесени от течението край плажа Мити през уикенда, е положително , показват медиите.

От министерството на външните работи на Република Северна Македония показаха признателност към гръцката брегова защита , гръцките Военновъздушни сили и локалното население за положените старания и жертвоготовност. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР