Подвеждащи съобщения за преведени от НОИ обезщетения заливат телефоните ни,

...
Подвеждащи съобщения за преведени от НОИ обезщетения заливат телефоните ни,
Коментари Харесай

Внимание! Нова хакерска атака с фалшиви известия от НОИ

Подвеждащи известия за преведени от Национален осигурителен институт компенсации заливат телефоните ни, алармираха благоевградчани, представени от струма.бг.

Сумите са разнообразни, подателят е 1902 и е любопитно, че парите нито са предстоящи, нито постъпват по сметките на получателите. Атаката съответствува с хакерския скандал в Национална агенция за приходите и провокира съществени терзания у хората и опасения за сигурността на персоналните им данни.

„ Няколко индивида са ми звънели с аналогични сигнали, даже от Германия ми се обади позната преди към месец и половина, само че ние нямаме нищо общо с това и тези известия не са изпращани от нас! “, разяснява шефът на Национален осигурителен институт – Благоевград Илиян Георгиев.

Известяване със СМС за компенсации е една от електронните услуги, които Национален осигурителен институт дава на клиентите си при абонамент. Служители в А1 означиха, че показателят на подателя на въпросното спам известие е еднакъв с този на Национален осигурителен институт и е доста евентуално да става дума за хакерска атака.

Компютърни експерти разясниха, че, защото известието е единствено информативно, няма заплаха за получателите, още повече че няма алтернатива за връщане на отговор на подателя.

По-скоро става дума за хакерска офанзива, чиято цел само би могло да е да всее ужас измежду хората, като не е допустимо да се откраднат потребителски имена и пароли.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР