Подуването на корема и честото отделяне на газове могат да

...
Подуването на корема и честото отделяне на газове могат да
Коментари Харесай

Билки за добро храносмилане

Подуването на корема и честото обособяване на газове могат да подсказват за неприятно храносмилане. Това е проблем, който сигурно би могъл освен да намали самочувствието ни, само че и да утежни качеството ни на живот. Ето за какво, когато сходни недоволства стартират да ни тормозят все по-често, би трябвало да открием способи за оправянето с тях.

Опитайте незабавно да успокоите разбушувалия се стомах, като си приготвите чай от джинджифил. Той с изключение на отлична фалшификация е прочут и като чудодейна билка. Настържете дребна част от свежия корен и вземете 1 ч.л. от него.

Залейте с гореща вода, изчакайте половин час, прецедете отварата и я изпийте. Ако не можете да откриете свеж джинджифил, потърсете в аптеките чай от растението. Приемайте чая 2 пъти дневно.

Друга билка, известна с благотворното си деяние при неприятно храносмилане, е джодженът. Той може да бъде открит както под формата на фалшификация в питателните магазини, по този начин и като сушена билка в аптеките. Залейте 1 с.л. от растението с 400 мл гореща вода. Разделете чая на 2 елементи и ги изпийте 1 час след хранене.

 Кардамон

Казват, че против газове оказва помощ още и мащерката. Накиснете 1 с.л. от сухата билка с 250 мл вряща вода. Изчакайте 15 минути и прецедете. Приемете билката, когато се поохлади. Пийте от отварата 2 пъти дневно 1 час след потреблението на храна.

Ако никоя от посочените към този момент отвари не ви помогне, можете да пробвате и чая от кардамон. Залейте 1 ч.л. зърна от растението с 300 мл вряща вода. Изчакайте 1-2 часа и прецедете получената запарка. Приемете напитката един час преди похапване. Говори се, че чаят от кардамон не просто улеснява храносмилането, само че води и до намаляване.

 Чай от джинджифил

За да нямате проблеми след хранене, можете да си приготвите и чай от слез. Залейте 1 ч.л. с 250 мл вряща вода. Оставете сместа по този начин 1 час, след което прецедете. Получената запарка разделете на 3 елементи и премете всяка от тях 40-60 минути преди хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР