Подценяват се постовете в държавата, подценява се това кой ще

...
Подценяват се постовете в държавата, подценява се това кой ще
Коментари Харесай

Ива Митева: Конституционните промени не доведоха до нищо

Подценяват се постовете в страната, подценява се това кой ще бъде ръководител на Народно събрание - няма значение какви са качествата, професионалния му опит, знанията. Това сподели някогашният ръководител на Народно събрание Ива Митева в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Атанас Атанасов съгласно нея няма нужния опит да оглави Народно събрание. „ Въпреки че има своя професионален опит, бил е и в правосъдната система, може би за един различен пост щеше да бъде по-удачен. Предполагам, че господин Атанасов желае да заеме този пост, тъй като дълги години е в политиката и това ще бъде ореолът на неговата кариера. Когато се пенсионирате като ръководител на Народното събрание, нямате таван на пенсията. Може би и това е претекст ", разяснява Митева.

Тя разяснява и попълването на парламентарната квота в Конституционния съд с Десислава Атанасова и Борислав Белазелков. Конституционният съд е страж на Конституцията и е доста значимо какви са качествата на конституционните съдии, акцентира Митева. „ Видях, че госпожа Атанасова е на ръба на стажа - тя има 17 години и 5 месеца стаж, от който съвсем целият е в Народно събрание. Видях доста изброени законопроекти, доста решения, изявления, само че това е неотносимо към качеството на арбитър в Конституционен съд. Защо не се сподели от тези актове какъв брой са устоели във времето, какъв брой са променени незабавно, какъв брой са били оповестени за противоконституционни? ", попита някогашният ръководител на Народно събрание.

Според нея конституционните промени не са довели до нищо. „ Не видях нужда от това пришпорване и бързане за няколко дни да се одобри Конституцията. Много от наредбите не са уредени и ще бъдат въпрос на пояснение. Те няма по какъв начин да се приложат непосредствено. Да не приказваме за цялата противоконституционност, като стартираме от мандата и непрекъсваемостта на Народно събрание, като минем през текстовете за двойното поданство, за избираемостта на органите и тези 2/3 квалифицирано болшинство ", изброи Митева.

Българска национална телевизия, „ Денят стартира с Георги Любенов "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР