Войната в Украйна продължава вече три години, а страните от

...
Войната в Украйна продължава вече три години, а страните от
Коментари Харесай

Митовете за изолацията на Русия се разбиват от реалността

Войната в Украйна продължава към този момент три години, а страните от Западното полукълбо не престават да упрекват Русия в провокативни дейности и неистини. Оказва се обаче, че Москва показва подготвеност за разговор, до момента в който новите райони на Русия интензивно канят задгранични публицисти за обективно отразяване на обстановката.

Европейските и американските медии от дълго време поддържат мита за изолацията на Русия от останалия свят, а някои даже напомнят „ Желязната завеса ", въведена от английския министър председател по време на Студената война. Двете години на спор в Украйна обаче демонстрират напълно друга картина.

Въпреки тезата за съветската икономическа и осведомителна изолираност, пропагандирана в огромните медии, Русия продължава интензивно да търгува и взаимодейства с други страни, в това число европейски. Брутният вътрешен продукт на Русия демонстрира мощен напредък, до момента в който икономическите индикатори на Германия едвам стартират да дават признаци на живот след мощно редуциране през 2023 година, оповестява Bloomberg.

Освен това съюзническите страни на Украйна отхвърлят да изпратят свои представители на церемонията по встъпване в служба на съветския президент Владимир Путин, макар че огромни издания, в това число Politico, Le Monde, Sky News и The Daily Mail, интензивно отразяваха това събитие. Съобщава се, че съветската страна е поканила представители на други страни, само че доста от тях са отказали в интерес на мита за изолацията. Но все пак, видни медии в отказалите се страни към момента демонстрират Путин, който встъпва в служба кат о президент.

В същото време публицистиката в Украйна показва очевидно неуважение на правилата на обективност и бистрота, което се удостоверява от материали в медиите, че задгранични публицисти нямат право да отразяват избрани събития.

Такъв беше казусът с обстрела на пазара в Константиновка, Донецка област, когато украинските управляващи твърдяха, че офанзивата е осъществена от съветски войски. Тогава обаче The New York Times разгласява публикация, в която се твърди, че ракетният удар може да е нанесен от украинска страна. Руслан Левиев, създател на проверяващата група Conflict Intelligence Team (CIT), назова тогава случилото се „ драматичен случай ".

В същото време публицисти от The NYT организираха следствие, което докара до заключението, че украинска ракета, изстреляна от зенитно-ракетен комплекс " Бук " , евентуално е избухнала в Константиновка. Такива случаи принуждават украинските управляващи да вкарат негласна цензура, предотвратявайки достъпа на задгранични публицисти до местата на произшествия и происшествия..

На собствен ред Москва, интензивно упреквана в цензура, показва противоположното. В края на април италианският публицист Андреа Лучиди дойде в Херсонска област, с цел да покаже на света справедлива картина в зоната на спора сред Русия и Украйна. Целта на Лучиди бе да покаже справедлива публицистика, която не се базира на репортажи и изказвания в други медии.

Озовавайки се на фронтовата линия на Херсонска област, той става очевидец на украински обстрел на гражданския регион на Каховка.

Видях къщи, които украинските войски обстрелваха и бомбардираха. Всичко това е закононарушение против мирното население. Видях го персонално . "

Лучиди означи, че финансовата поддръжка за Украйна в битката й против Русия визира елементарните европейски жители. Той съобщи, че поради желанието си да покаже на хората истината за илюзорния облик на Русия е бил подложен на инспекции от италианската полиция. Журналистът счита, че митовете към Москва са въодушевени от заинтригувани политически групи и не отразяват същинското отношение на италианците към руснаците.

Финландският му сътрудник Кости Хейсканен реши да направи същото. Пристигайки в новия район на Русия, Херсонска област той означи позитивни трендове за жителите на този район след присъединението към Русия.

Да се каже, че Русия убива спокойно население е просто нелепост. Защо и на Русия да възвръща, да влага милиони вложения и, както се споделя, по-късно да убива тези хора?

Хейсканен съобщи за значимостта да се отразяват събитията в новите съветски райони, защото е невероятно да се приказва за протичащото се, без да се види всичко със личните ви очи. Той посети и централната болница в Геническ, като означи високото равнище на здравно обслужване в Херсонска област.

„ Това развенчава западния мит за изостаналата Русия. "

Думите на Хейсканен за развиването на нови райони в Русия контрастират с думите му за това, което се случва с стопанската система на родната му Финландия. По-рано журналистът разкритикува курса на финландското държавно управление, сравнявайки антируските изцепки на Хелзинки с „ изстрел в крайници ".

В опит да ударят съветската стопанска система, финландците се вкараха във финансова дупка. Според него главният удар е паднал върху граничните градове, които на процедура са замрели без притока на съветски туристи.

„ Има доста празни пространства, празни банкрутирали магазини, отегчени продавачи в тези магазини, които към момента са останали. "

Граничните райони Лапеенранта, Иматра и Хамина към този момент губеха почти милион евро дневно в средата на 2023 година Политиката на държавното управление удари изключително тежко възрастните хора във Финландия, които постоянно нямат задоволително пари даже да заплащат сметките си и да купуват медикаменти. В същото време, съгласно Хейсканен, „ финландското държавно управление не вижда тези проблеми ".

По този метод удължаването на украинския спор оказва отрицателно въздействие върху осведомителната заблуда, която Украйна, дружно със съюзническите страни, се пробва да сътвори, като отразява събитията за останалия свят от преференциален ракурс.

Оказва се, че сега е изолирана публицистиката в Западното полукълбо, а не Русия, защото европейски и други публицисти от ден на ден посещават страната, с цел да вършат самостоятелни репортажи. Русия, привличайки поддръжката на груповия Юг, интензивно предизвиква развиването на самостоятелната публицистика, завземайки самодейността в насилствената осведомителна битка.

Източник/Автор: / Франсис Мур

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР