Подценено ли е бактериалното разнообразие на планетата? Това сочат резултатите

...
Подценено ли е бактериалното разнообразие на планетата? Това сочат резултатите
Коментари Харесай

Експедиция на френския изследователски кораб Тара разкрива очарователно разнообразие на кораловия микробиом

Подценено ли е бактериалното многообразие на планетата? Това сочат резултатите от експедицията на френската изследователска шхуна " Тара " до кораловите рифове на Тихия океан, където френски откриватели откриха " очарователното многообразие " на морския микробиом, заяви Агенция Франс Прес.

„ Смята се, че настоящето многообразие от микроорганизми на планетата е подценено. Вероятно има доста повече микроорганизми, бактерии, на Земята, в сравнение с си мислехме “, акцентира Пиер Галанд, шеф на проучванията в океанската обсерватория в Банюлс-сюр-Мер, в югозападната част на Франция, по време на видеоконференция.

В изследване, извършено от към четиридесет откриватели и оповестено в профилираното издание " Нейчър комюникейшънс ", е показано разнообразието на микробиома - бактерии, вируси и така нататък, на кораловите рифове, въз основа на данни, събрани от експедицията на " Тара " в Тихия океан сред 2016 и 2018 година

„ Първата изненада, която получихме, беше да открием голямо многообразие от микробиом в този тихоокеански риф “, изяснява откривателят.

Кораловите рифове са известни с богатото си биоразнообразие: съгласно някои оценки те приютяват към 30% от известното досега морско биоразнообразие върху по-малко от 0,2% от повърхността на океаните. Чрез разбор на проби, взети от три типа корали, два типа риби и планктон, откривателите са открили повече от 500 000 типа микроорганизми.

Изследователите пресмятат, че е допустимо 2,8 милиона типа микроорганизми да населяват тихоокеанските коралови рифове. „ Това ясно демонстрира, че не сме проучили изцяло всички екосистеми “, акцентира френският откривател, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР