Подсъдимият Джамал Аликов по дело за закана с убийство срещу

...
Подсъдимият Джамал Аликов по дело за закана с убийство срещу
Коментари Харесай

Криминален тип се изнерви максимално по време на процес в Пловдив

Подсъдимият Джамал Аликов по дело за закана с ликвидиране против надзорник влезе в спор с кварталния служител на реда в родния му град, макар че е на подсъдимата пейка, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Полицаят от Пещера Николай Ненков бе свикан в съда, с цел да свидетелства по делото против Джамал Аликов.

В момента, в който той загатна пред съда, че подсъдимият е рядко " експлозивен и нападателен “ и се " движи в престъпния контингент “, Джамал не се въздържа и едвам изчака съдията да му даде думата. " Вие от кое място имате тази информация и да не мислите, че аз съм задължен да ви допускам. Аз споделям, че не е по този начин “, сподели пандизчията.

Полицаят се опита да изясни, че информация за него се събира в Министерство на вътрешните работи още от 1999 година. Аликов обаче още веднъж отвърна, че последните 15 години той не е обитавал в България.

" В какво се показва моята експанзия, към кого съм бил нападателен? “, продължи да пита подсъдимият. " Говоря ви на база на данните за Вас в нашата система, тази на Министерство на вътрешните работи “, сподели още веднъж служителят на реда. " Нямам нито едно дело за кражба “, добави Джамал. Неговата персонална отбрана, макар наличието на служебния му бранител, продължи до края на съвещанието.

Спореше за това какви са пълномощията на правосъдната защита и на надзирателите, кой защо тъкмо дава отговор и при предаване на пандизчия от едните на другите, кой упражнява надзор на багажа му, до какъв брой кг би трябвало да тежи персоналният им багаж, когато ги местят на друго място и какво не би трябвало да носят в багажа си. Върхът на всичко беше репликата му: " Ако аз избягам от пандиза, откакто сте ме предали за ескорт, чия е отговорността? “

Стана ясно по делото, че на 27 май 2020 година, когато Джамал трябвало да бъде изместен от пандиза в Пазарджик за лекуване в София, той помъкнал със себе си 30 кг багаж при позволени едвам 10 кг.  Съдебната защита, в наличието на надзирателите, го помолили да редуцира багажа си, само че той отказал. Тогава точно се стигнало до пререкания с ръководителя на Съдебната защита и частен обвинител по делото Найден Иванов.

Подсъдимият почнал да прережда багажа и да крещи, зародил спор, разменили си реплики. Тогава точно Джамал викал против Георгиев: " Кръвта ти е черна, ти си черен “ и още куп обидни реплики, които очевидците не пожелаха да назоват. Отправял му и куп пожелания за неприятни неща, които да се случат в живота му.  

Частният обвинител изиска по делото да бъдат събрани още доказателства за това дали Аликов има други административни нарушавания, до момента в който е в пандиза, а точно дали е рушил имущество. От свидетелските показания се обясни, че той е чупил стъкло на павилион в пандиза при различен случай.

Джамал още веднъж се намеси с думите: " Да, аз съм извършител, неведнъж съм залавян с мобилен телефон в пандиза. Да, чупил съм стъкло на будки в пандиза, само че това какво отношение има към процеса? “

После изиска по делото да бъде разпитан аржентинецът с испанско поданство Фернандо Кастро, който можел да каже повече неща за неговия темперамент.

В последна сметка съдът реши, че делото не е изяснено откъм фактическа страна и ще би трябвало да бъде свикан още един директен очевидец – надзорник, който през днешния ден отсъстваше заради болест. Съдията отхвърли да бъде разпитан очевидеца Кастро, под претекст, че това не е належащо и е вън от предмета на доказване по делото.

Бе изискана и справка от пандиза в Пазарджик за това дали са налице други прояви на подсъдимия, свързани с нарушение на вътрешния ред. Делото бе планувано за 22 юни, от 10 часа.

Джамал Аликов е упрекнат за закононарушение по чл.144, ал.3 вр. ал.2 вр. ал.1 от Наказателен кодекс за това, че на 27.05.2020 година в Затвора – Пазарджик се е заканил с ликвидиране на длъжностното лице Найден Иванов, назначен в ОЗ " Охрана “ към Министерство на правосъдието, при осъществяване на службата му, като това заканване е могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му. Подсъдимият е и с второ обвиняване за закононарушение по чл.325, ал.2, предл.3-то по отношение на ал.1 от Наказателен кодекс, за това, че на същата дата 27.05.2020 година е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, изразяващи се в викове и отправяне на обидни думи и дейности към длъжностно лице, като действието по своето наличие се отличава с изключителна смелост.

Припомняме, че Аликов излежава присъда по обвиняване за въоръжен обир в офиса на строителния бизнесмен Спас Спасов в Пазарджик, осъществен през 2015 година. Аликов е бил с още двама свои приятели - Васил Атанасов от Пловдив и аржентинецът с испанско поданство Фернандо Кастро. Те са откраднали 66 хиляди лв., мобилни телефони и близо кг злато. Били са маскирани и въоръжени с револвери и автомат " Калашников “. По време на нападението в офиса е било и фамилията на строителния бизнесмен Спас Спасов.

При опит за опозиция, братът на Спасов, който също е бил там, е бил прострелян в крайници, а останалите били завързани с тиксо и свински опашки.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР