Подсъдимата Л.М., привлечена към наказателна отговорност от Районна прокуратура-Монтана, Териториално

...
Подсъдимата Л.М., привлечена към наказателна отговорност от Районна прокуратура-Монтана, Териториално
Коментари Харесай

10 бона глоба и условна присъда за жена от Монтанско, нарушила карантината

Подсъдимата Л.М., привлечена към наказателна отговорност от Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение-Лом се призна за отговорна за осъществено от нея закононарушение по член 355, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.
На 17.05.2021 година Л. М. се върнала от Италия в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост Видин – Калафат ". Във връзка с оповестено изключително състояние в страната, заради разпространяване на заразна болест, със заповед на министъра на опазването на здравето била въведена наложителна карантина. Тя касаела всички лица, идващи от „ рискови “ страни.
С наставление от 17.05.2021 година, издадено от Регионална здравна ревизия, Л. М. била сложена под карантина. Тя била задължена да съблюдава ограничаването да не напуща жилището си на адрес в село Долно Церовене за период от 10 дни. Предписанието било персонално подписано от нея.
На 26.05.2021 година Л. М. не била открита от чиновници на РУ-Лом на посочения от нея адрес за престояване по време на карантината. Било открито, че тя напуснала дома си и посетила публично място.
Между отбраната на подсъдимата и Районна прокуратура-Монтана е било подписано съглашение, което съдът е одобрил. Л. М. се е съгласила да ѝ бъде наложено наказване от 3 месеца „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период. Тя следва да заплати и санкция в размер на 10 000 лв. за неспазване на противоепидемичните ограничения.
Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР