Подробности за новата мярка ще бъдат обявени днес. Под ударите

...
Подробности за новата мярка ще бъдат обявени днес. Под ударите
Коментари Харесай

От понеделник всички над 60 г. без трета ваксина в Гърция преминават в локдаун

Подробности за новата мярка ще бъдат оповестени през днешния ден. Под ударите на тази мярка попадат и всички български жители, живеещи в Гърция

Всички жители над 60 години в Гърция, които не са си сложили трета доза ваксина против Ковид 19 в границите на 7 месеца, ще бъдат сложени под карантина от 13 декември /понеделник/.

В същото време беше решено удостоверението за преболедувал да има 3-месечна отминалост вместо 6-месечна, както беше досега. Сертификатът на тези над 60 години, които са сложили втора доза преди седем месеца или повече, само че са без трета доза, ще изтече автоматизирано. Ще бъде наложена възбрана за хранене на закрито, занимания и спорт. Ще се нуждаят от бърз тест, с цел да пазарят в магазини и да пътуват със аероплан, транспортен съд или трен.

Очаква се уточняване, за това по какъв начин да се приложи 3-месечната годност, както и законодателно изменение за специфичните категории. Неваксинираните жители ще получават документ за преболедувал единствено след изработен PCR тест.

Това е мярка, която визира минимум 150 000 души на възраст над 60 години, които не са сложили трета ваксина за последните седем месеца, след слагане на втората такава, прецизират от Министерството на здравеопазването в Гърция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР