Подразделения от руския мироопазващ контингент са започнали да изпълняват поставените

...
Подразделения от руския мироопазващ контингент са започнали да изпълняват поставените
Коментари Харесай

Руски части контролират ключови обекти в Казахстан

Подразделения от съветския мироопазващ контингент са почнали да извършват поставените задания по отбрана на жизненоважни обекти в Казахстан, оповестиха от съветското министерство на защитата.

" Поделения от съветския мироопазващ контингент, които преди този момент дойдоха на територията на Република Казахстан, започнаха да извършват предоставените задания по отбрана на жизненоважни обекти, летища, основни обекти на обществената инфраструктура ", се споделя в известието.
 Президентът на Казахстан разгласи 10 януари за ден на народен печал
Президентът на Казахстан разгласи 10 януари за ден на народен печал

Заради многочислените жертви при митингите

В него се отбелязва, че основаната от съветското министерство на защитата авиогрупа от повече от 70 самолета Ил-76 и пет самолета Ан-124 придвижва непрекъснато елементи от съветския контингент на мироопазващите сили в Казахстан.

" Въздушнодесантните войски със общоприетоо съоръжение и въоръжение летят с военно-транспортни самолети от летища в Московска и Ивановска област до летища Жетиген и Алмати ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

В сходство с решението на Съвета за групова сигурност на ОДКБ, признато на 6 януари 2022 година, Колективните мироопазващи сили на Организацията на Договора за групова сигурност бяха изпратени в Република Казахстан за стеснен интервал от време за стабилизиране и нормализиране на обстановката. Те включват елементи от въоръжените сили на Руската федерация, Беларус, Армения, Таджикистан и Киргизстан.
 Германия стопира износа на оръжия за Казахстан
Германия стопира износа на оръжия за Казахстан

Заради размириците в централноазиатската страна

Основните задания на Колективните мироопазващи сили е да бъдат отбраната на значими държавни и военни обекти, подкрепяне на силите на реда и закона на Република Казахстан за стабилизиране на обстановката, означават съветски медии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР