Подразделението Starlink на компанията на Илон Мъск SpaceX създаде дъщерно

...
Подразделението Starlink на компанията на Илон Мъск SpaceX създаде дъщерно
Коментари Харесай

SpaceX създаде дъщерно дружество в Индия

Подразделението Starlink на компанията на Илон Мъск SpaceX сътвори дъщерно сдружение в Индия с проекти да стартира да дава сателитни широколентови интернет услуги в страната от декември 2022 година, при изискване че има позволение от индийското държавно управление. Това заяви вестник The Hindu, представен от ТАСС. 

„ Радвам се да оповестя, че SpaceX към този момент има 100% дъщерно сдружение в Индия. Тя беше учредена на 1 ноември 2021 година Компанията се назовава Starlink Satellite Communications Private Limited (SSCPL). Вече можем да стартираме да аплайваме за лицензи, да откриваме банкови сметки и други “, цитира вестникът думите на районния шеф на Starlink в Индия Санджай Бхаргава. 

Starlink е получил над 5000 предварителни поръчки от Индия, сподели той. Компанията начислява депозит от $99 или 7350 рупии на клиент и твърди, че дава скорости на данни, вариращи от 50 до 150 мегабита в секунда по време на бета тестване. 

През октомври американските компании Starlink и Amazon предложиха да оказват помощ на Индия да построи сателитна широколентова връзка. Те организираха обособени диалози с индийското министерство на известията и Министерството на Космоса, на които бяха разисквани техните оферти за даване на сателитни интернет услуги и въпросите за приемане на индийски лицензи за това. Според локални медии Starlink и Amazon са в конкуренцията за създаване на сателитна широколентова връзка в Индия. В него те ще би трябвало да се съревновават с английската компания OneWeb и нейния индийски сътрудник Bharti Group, отпред с милиардера Сунил Митал. 

Amazon има намерение да влага в построяването на сателитни интернет услуги в Индия посредством своя план Kuiper. Успешното му внедряване ще разреши на ръководителя на тази компания Джеф Безос да получи надзор над огромна част от индийската интернет търговия. 

Индийското държавно управление възнамерява да форсира развиването на широколентов достъп в страната, употребявайки спътници в ниска околоземна орбита, с цел да усъвършенства връзката с отдалечени региони на страната. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР